Pudding Fields pripravljajo zadnji koncert

Le kdo ne pozna obalne zasedbe Pudding Fields, ki se je od leta 1996, ko je nastala, do danes sprehodila skozi najrazličnejše glasbene žanre. Njihovi najbolj zvesti privrženci imajo doma pet studijskih albumov, na katerih ne manjka punka, ska/rocka in sodobnega rocka. In če so največje uspehe želi med letoma 2003 in 2008, ko so zaradi nastopov prepotovali domovino, so se pred dvema letoma s koncertiranjem ustavili. Večina jih je namreč v ospredje postavila družinsko življenje. Za letošnji 14. september zato napovedujejo svoj "zadnji koncert". 

Potem ko je pred časom Primož Seljak dal pobudo za koncert, so se nad idejo navdušili tudi ostali in priprave so se začele. 14. septembra 2013 se v Kopru obeta Revival večer. Kot gost bo nastopil Yan Baray s skupino. Jan Baruca je bil namreč precej časa njihov tonski tehnik in producent, dokler se skupini ni pridružil kot dodaten kitarist in spremljevalni vokal. Vlogo trobentača so za koncert zaupali Mitji Bobiču, obiskovalce pa bo ogrevala tudi španska zasedba La Ciencia

In zakaj ravno "zadnji koncert", ali to pomeni, da zasedba razpada? Maksim Vergan: "Nikoli se nismo gnali za slavo, denarjem, perfekcijo, šlo se nam je za zabavo, uživancijo. Potem pa se nam je vsem zgodilo življenje: redne službe, otroci, selitve, posli ... Enostavno ni bilo časa. Zato smo se zbrali za ta koncert, potem pa gremo spet vsak svojo pot ... Nismo razpadli, ne bomo razpadli, saj se nikoli ne ve, kaj se bo zgodilo, ampak projektov za naprej nimamo v načrtu."

Fantje so pripravili čisto nov singel z naslovom "Najlepši košček neba", ki ga bo mogoče premierno slišati danes, v soboto, 31. avgusta 2013, ob 18. uri na Radiu Koper v oddaji Sveže modra selekcija. 

Na koncertu, ki ga bodo snemali, bodo prisotni člani, ki so zaznamovali najbolj plodna leta zasedb: Maksim Vergan, Miha Mrdjenovič, Primož Seljak, Jaka Ivančič, Erik Kramberger in Borut Bizjak. Kot je za Regional povedal Vergan, na koncertu ne bodo postregli samo z novejšimi skladbami, temveč se bodo ozrli tudi nazaj v čas. Kot napovedujejo, bodo zrežirali sprehod skozi celotno diskografijo benda in ponovno nažgali skladbe, ki so jih najbolj zaznamovale, kot so Cirkus, Kocke in Norec.

Deli novico:

mitja čosič |  01 .09. 2013 ob  20: 42
-1
kagada so tej pudingi. ko je bil simon je blo najjboljše in david na bobnih seveda. vse potem je samo kr neki..
odgovor |  31 .08. 2013 ob  15: 25
Anita-v Rifugiu.
Anita? |  31 .08. 2013 ob  14: 23
Kje bo ta koncert 14. septembra? Taverna, Bonifika, Stadion Koper ali kot zadnjič Gledališče Koper?