PU KOPER ZASAČILA MLADOLETNIKA PRI NEZAKONITEM DEJANJU: Grosupeljčan je prevažal Afganistance

Kronika

Policisti so v soboto obravnavali več primerov nezakonitega prečkanja meje. Med drugim so prestregli dve vozili, v katerih so državljani Italije prevažali več tujcev, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto. Tujce je nezakonito in brez vozniškega dovoljenja prevažal tudi 17-letnik z območja Grosuplja, poročajo s Policijske uprave Koper.

V soboto popoldne so policisti na Čatežu opazili dve sumljivi osebni vozili, polni potnikov. Vozili sta ob tem, ko sta opazili, da se za njimi peljejo policisti, pospešili z vožnjo po avtocesti proti Ljubljani.

V bližini Novega mesta je policiji uspelo ustaviti eno vozilo. Avto znamke golf sta vozila državljana Italije, v njem pa je bilo šest oseb.

Drugi avto pa je odpeljal naprej po avtocesti proti Ljubljani. Novomeški policisti so o dogajanju obvestili kolege v Ljubljani, ki so nato v Ivančni Gorici prestregli in ustavili vozilo znamke audi. Vozil ga je državljan Italije, prav tako pa je bilo v njem več tujcev.

V povezavi s tem dogodkom so brežiški policisti v bližini Prilip prijeli še enega tujca, ki je ostal zadaj, saj sta bili obe vozili že polni.

Skupaj so tako policisti v Novem mestu prijeli sedem državljanov Pakistana in Bangladeša, ki so državno mejo prestopili zunaj mejnih prehodov, šest pa so jih prijeli ljubljanski policisti v Ivančni Gorici.

Nekaj pred polnočjo pa so po policisti po poročanju Policijske uprave Koper pri Kozini ustavili osebni avto znamke seat ibiza, ki ga je brez vozniškega dovoljenja vozil 17-letnik z okolice Grosuplja.

V avtu so bili tudi 18-letna sopotnica iz Ljubljane in še štirje državljani Afganistana, ki so nezakonito prečkali državno mejo. Pri pregledu vozila so policisti našli tudi zavojček s posušenimi rastlinskimi delci.

Vozilo so zasegli, voznik in sopotnica pa sta bila s kazensko ovadbo privedena k preiskovalnemu sodniku na zaslišanje. Po tem so ju izpustili, so še sporočili s Policijske uprave Koper.

V soboto dopoldne pa so prometni policisti skupaj z Darsom ob nadzoru prometa na nekdanji cestninski postaji Dob ustavili avtomobil znamke clio, ki ga je vozil 20-letni romunski državljan. V avtu so našli štiri državljane Bangladeša in državljana Pakistana. Postopek so prevzeli kriminalisti, še sporočajo z novomeške policijske uprave.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija