PU KOPER O PODROBNOSTIH POSKUSA UMORA V POSTOJNI: Ko je žrtev večkrat zabodel, jo je pustil ležati na ulici in odpeljal (VIDEO)

Kronika

Že včeraj smo poročali o krvavem incidentu v Postojni. Spomnimo, na Tržaški ulici je nekdo večkrat zabodel 22-letno žensko. Kot so danes pojasnili na koprski policijski upravi (PU) je včeraj potekala intenzivna kriminalistična preiskava, posredovali so nam tudi več informacij o dogodku. 

Fotografija je simbolična.

Kot je pojasnil Primož Ogrinc, vodja sektorja kriminalistične policije na PU Koper, so v ponedeljek, 11. oktobra, nekaj pred 6.40 zjutraj prejeli več klicev občanov iz Postojne, da na Tržaški ulici leži ženska, ki kliče na pomoč, s kraja pa naj bi odpeljalo eno vozilo.

Na kraj so bili napoteni policisti Policijske postaje Postojna, kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Koper in reševalna ekipa. Zdravnik je na kraju ugotovil, da je bila ženska večkrat zabodena z ostrim predmetom, zaradi česar je bila v življenjski nevarnosti. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana v UKC Ljubljana, od koder so policiste obvestili, da je zaradi poškodb ogroženo njeno življenje.

Primož Ogrinc

Policisti so v nadaljnji preiskavi z zbiranjem obvestil ugotovili lastnika vozila ter uporabnika vozila. Istega dne ob 8.40 so mu na naslovu njegovega bivanja odvzeli prostost. Pridržan je bil zaradi utemeljenih razlogov za sum, da je storil kaznivo dejanje poskus umora.

Kot je pojasnil Ogrinc, gre za 24-letnika, ki prebiva na območju Postojne, sicer pa je državljan Slovenije in Severne Makedonije.

Na podlagi zbranih obvestil, ogleda kraja in drugih preiskovalnih dejanj je bilo ugotovljeno, da je okoli 6.35 na Tržaški cesti v Postojni prišlo do spora med 22-letnico in 24-letnikom, zatem pa je moški posegel po ostrem predmetu in sunkovito zamahnil proti ženski ter jo večkrat zabodel. Žrtev napada je obležala na kraju, osumljeni pa je s kraja odpeljal z osebnim avtomobilom.

"Ker je preiskava še v teku, o motivu za zdaj še ne morem govoriti," je pojasnil Ogrinc. Prav tako nima podrobnejših informacij o stanju žrtve, je pa pojasnil, da je pri življenju. Še vedno raziskujejo tudi, ali sta se storilec in žrtev poznala

PU Koper o podrobnostih poskusa uboja v Postojni

Objavil/a Regional dne Torek, 12. oktober 2021

Preiskava je še v teku, danes pa naj bi izvedli tudi hišno preiskavo na naslovu osumljenca in preiskavo vozila. Po zaključeni preiskavi bo osumljenec s kazensko ovadbo zaradi poskusa umora priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku okrožnega sodišča v Kopru.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija