PSI SI BODO LAHKO 'DALI DUŠKA': V Livadah odprli nov pasji park (FOTO)

Izola

Občina Izola in Komunala Izola sta danes v uporabo predali nov pasji park. Nahaja se v Livadah, nasproti univerzitetnega kampusa. Na veliki, ograjeni zelenici si bodo psi lahko 'dali duška', njihovi lastniki pa bodo medtem brez skrbi. Novo pridobitev sta v uporabo predala župan Občine Izola Danilo Markočič in direktor Komunale Izola Denis Bele.

V Livadah je tako nastal že tretji pasji park v izolski občini – druga dva se nahajata na Cankarjevem drevoredu in nad Parenzano –, v bližini nekdanje ladjedelnice imajo psi urejeno pasjo plažo, svoj kotiček pa so dobili tudi na območju nekdanje obalne ceste, kjer je zanje postavljen pitnik z vodo. Nič presenetljivega torej, da se Izola ponaša z nazivom psom najbolj prijazne občine.

Občina Izola si prizadeva, da bi se psi in njihovi lastniki v Izoli dobro počutili, zato v okviru finančnih zmožnosti iz leta v leto dopolnjuje ponudbo za štirinožne prijatelje. "Tudi v prihodnje se bomo trudili, da bomo s še kakšno investicijo razveselili lastnike psov in njihove štirinožne prijatelje," poudarjajo na občini.

Danilo Markočič (levo) in Denis Bele (desno)

"Res sem vesel, da odpiramo to pridobitev. Pa ne, ker gre za neko veliko finančno investicijo, ampak ker z njo občina kaže svoj odnos do občank in občanov, ki imajo doma hišne ljubljenčke, v tem primeru pse," je ob odprtju novega pasjega parka dejal župan Danilo Markočič.

"Zavedamo se, da v urbanem naselju ni vedno možnosti in prostora, da bi svoje ljubljenčke na prijazen način sprehodili oz. jim dali tiste možnosti in tiste ugodnosti, ki jih imajo mogoče nekje na podeželju. Z novim parkom pa bodo lastniki psov imeli ravno to možnost – svoje ljubljenčke sprehoditi v miru in na varen način," je dejal župan.

Obenem bodo imeli redarji na ta način manj dela s kaznovanjem občanov, ki pse spuščajo na običajnih parkovnih površinah, je še dodal Markočič. 

Direktor Komunale Izola Denis Bele je ob tem izpostavil s psi povezano problematiko – pasje iztrebke. "Naj vam ne povem, kako izgledajo moji sodelavci po košnji zelenic polnih iztrebkov. Tudi sami dobro veste, kako nerodno je, ko stopite na iztrebek. Zato želim poudariti to problematiko in dvigniti zavest lastnikov štirinožnih prijateljev."

Bele je ob tem poudaril, da se stvari sicer izboljšujejo. "Mnenja sem, da tudi tovrstni infrastrukturni projekti pripomorejo k dvigu te zavesti," je še dodal.

Pasji park v Livadah je danes že sprejel svoje prve štirinožne obiskovalce, ki so bili nad novim prostorom za sprostitev navdušeni. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kukurux |  15 .05. 2020 ob  20: 19
Pasja plaza,deset kopalcev-stirje kuzki
Pasji park seveda ce nebi bil tako majhen,ljudje mecejo zoge psom da se razlaufa kam jo bos tam vrgu.... v kontejner za elektroniko.
Morda ograja ni poceni,vendar ce bi povlekli do zgornjega roba in znotraj posadili kup dreves,bi bil moj komentar da celotna stvar ima smisel.

bubobubo |  15 .05. 2020 ob  15: 19
lepo, da poskrbijo tudi za hišne ljubljenčke, ampak s tisto pasjo plažo se ni ravno za hvalit, precej bedno zgleda
ManofSteel |  15 .05. 2020 ob  11: 41
Nikakor me razumem v čem je smisel teh pasjih parkov, če pa morejo bit psi na povodcu, da ne napadejo drug drugegajQuery1123008030046763368426_1589535239769? Ajde gobanopobiralci upam, sa boste ppčistili Izolo od vaših gobana hajahaja