PS Omerzelu daje še eno priložnost

Poslanci PS bodo ministru za infrastrukturo Samu Omerzelu "dali še eno priložnost" in ga podprli pri glasovanju o interpelaciji, je danes pojasnil njihov vodja Jani Möderndorfer. SD naj bi se z Omerzelom sestala v četrtek, prvak SD Igor Lukšič pa je namignil, da ga bodo verjetno podprli. V DeSUS so, tako prvak Karl Erjavec, glede ministra zadržani.

Tako vse kaže, da bo Omerzel kljub vsem pomislekom in opozorilom koalicije, da njihova podpora ni samoumevna, interpelacijo preživel. Omerzel je odgovor na interpelacijo, ki sta jo vložili SDS in NSi, poslancem PS predstavil minuli teden. Na današnji seji poslanske skupine pa so se dogovorili, da bodo ministru za infrastrukturo in prostor dali še eno priložnost in ga podprli v nameri, da nadaljuje delo. "Kaj bo v nadaljevanju, pa je bolj na ministru," je v izjavi za medije dodal Möderndorfer.

Lukšič namiguje tudi na podporo SD

Poslanska skupina SD naj bi se z Omerzelom sestala v četrtek. Lukšič pa je v izjavi novinarjem danes dejal, da se mu za zdaj argumenti vlagateljev interpelacije ne zdijo prepričljivi, "da je Omerzel dober minister, da je dobro zastavil svoje naloge in ima potencial, da spelje ključne naloge do konca mandata". Dokončno odločitev pa bo SD po Lukšičevih besedah sprejela pred glasovanjem.

Prvak DeSUS Karl Erjavec pa je po obisku v poslanski skupini DeSUS dejal, da so v DeSUS zelo zadržani do ministra Omerzela, ki sicer prihaja iz vrst DL, zlasti zato, "ker je predsednik DL Gregor Virant vedno zelo načelen, ko gre za druge". "Ko gre za njegove kadre, pa ima druga merila," je dodal Erjavec.

DZ bo o interpelaciji verjetno odločal že na januarski seji, ki se bo začela prihodnji teden. Vlagatelji interpelacije, ki jo bodo podprli tudi v opozicijski SLS, Omerzelu med drugim očitajo poslovanje njegovega podjetja Lastinski z državo.

Deli novico:

sveti jurij |  21 .01. 2014 ob  13: 54
Vse slolvenske politike je treba izgnat.