PRVIČ V ZGODOVINI: Koprsko pristanišče naenkrat obiskale štiri potniške ladje (FOTO)

Koper

V soboto zjutraj so v zgodnjih jutranjih urah v koprsko pristanišče vplule štiri potniške ladje, ladjarja Azamara Cruises, ki so na svojem krovu prepeljale več kot 3.500 potnikov in članov posadke. Prihod štirih potniških ladij so s svečanim sprejemom v Pretorski palači obeležili predstavniki Luke Koper in Mestne občine Koper, skupaj s Slovensko turistično organizacijo, ladijskim agentom Centralog in agencijo Atlas Express.

Župan Mestne občine Koper Aleš Bržan je dejal, da je vesel odločitve ladjarja Azamara Club Cruises, da prvič v zgodovini v mesto Koper pripelje vse štiri ladje svoje flote: "Koper je mesto neštetih doživetij ter srčnih in prijaznih ljudi, kjer se lahko varno in brez težav sprehajate po tipično obmorskih ozkih uličicah, prepletenih z vonjem po morju in soli."

Zbrane je v imenu Luke Koper nagovoril vodja potniškega terminala Mitja Dujc, ki je prihod štirih potniških ladij označil za zgodovinski dogodek, a hkrati poseben organizacijski izziv: "Pristanišče je zaradi geostrateške pozicije že v osnovi med bolj obremenjenimi, v zadnjem letu pa se, podobno kot globalna logistika, sooča s preobremenjenostjo ladijskih in skladiščnih kapacitet, kar od naše operative zahteva hitro odzivnost in sposobnost prilagajanja na nenehne spremembe. Smo pa seveda veseli prihoda vsake potniške ladje, ki posredno prispeva k promociji koprske transportne poti za različne blagovne skupine na tujih tržiščih."

???? Včeraj je bil pogled na naš potniški terminal res nekaj izjemnega. Prvič v zgodovini našega pristanišča so nas...

Posted by Luka Koper on Sunday, October 9, 2022

Svoje navdušenja ni skrival niti Michael Pawlus, eden od vodilnih pri Azamara Cruises: "Danes je poseben dan tudi za Azarama Cruises, saj smo lahko vse štiri ladje prvič v zgodovini občudovali na zaporednih priveznih mestih. Posebna zahvala gre našim štirim kapitanom za varno vplutje v pristanišče, gostiteljem pa za čudovit sprejem in pester program doživetij, s katerim nas bodo danes razvajali."

Štiri potniške ladje ladjarja Azamara Cruises so v koprsko pristanišče priplule iz različnih jadranskih pristanišč. Azarama Quest in Journey iz italijanske Ravenne, Onward iz hrvaškega pristanišča Zadar, Azamara Pursuit pa iz Šibenika. Koper so zapustile v večernih urah in pot nadaljevale proti pristaniščem v Rovinju, Pulju, Opatiji in Zadru.

Poleg več kot 2.000 potnikov in nekaj več kot 1.500 članov posadke je na njihovem krovu pripotovalo tudi več deset predstavnikov medijev, ki so imeli priložnost spoznati mesti Koper in Piran, si ogledati slikovito vasico Padna, koprsko zaledje z Marezigami in se udeležiti tudi tradicionalnega sejma Dnevi kmetijstva slovenske Istre.  

V Luki Koper so zapisali, da je prihod štirih ladij Azamara Cruises zagotovo vrhunec letošnje sezone prihodov potniških ladij, ki se bo sklenila s 65 potniškimi ladjami in približno 78.000 potniki.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  11 .10. 2022 ob  15: 35
Grozni onesnazevalci morja,fij!
Zvitalisica |  10 .10. 2022 ob  14: 49
Se iz casa Juge nam je ostalo, da stejemo potnike in nocitve. Vazen pa je le izplen neposreden in posreden.
Nikoli se nismo prebrali kaksen je skupen financni ucinek.
Ce se temu, da napolnijo vodo in pustijo smeti tu ter operejo Wc/je, da nic ali skoraj nic ne zapravijo, da ko pridejo domov, ne vedo nic o Sloveniji, ker gre v glavnem za puhloglave Amere ipd, rece prestiž, potem bo ze drzalo. Saj ekipica iz obcine so vse brihta do brihte....