PRVIČ V KOPRSKEM ZALIVU: Potekala je velika mednarodna regata evropskega pokala v jadralnem razredu 29er

Koper

V Koprskem zalivu je med 14. in 17. aprilom potekala velika mednarodna regata evropskega pokala v jadralnem razredu 29er. Na morju se je pomerilo 76 posadk iz 11 držav. Regate se je udeležil večji del trenutno najboljših evropskih jadralcev v tem razredu.

Jadralci so imeli izredno dobre pogoje, saj so bile vetrovne razmere za jadranje idealne, zato se je v štirih dneh z lahkoto izpeljalo 12 plovov v različnih pogojih, od lahkega maestrala do močne burje, ki je sunkih presegala 25 vozlov, so zapisali organizatorji.

Slovenski posadki sta dosegli odlične rezultate in prejeli tudi nagrade, in sicer za 2. mesto ženska posadka Alja Petrič in Katja Filipič ter za 3. mesto posadka Maj Petrič in Valentin Štravs v kategoriji fantov U17.

Evropski pokal v Kopru je tretja zaporedna regata od desetih regat, ki so predvidene po Evropi. Gre za serijo regat razreda 29er z najvišjo konkurenco v tem razredu v Evropi. Konec sezone se proglasi najboljše jadralce v celi seriji. V Sloveniji je bil ta tip regate organiziran prvič.

Jadrnica 29er je trenutno najbolj perspektiven dvojec v olimpijskem jadranju, saj je to mladinski prehodni razred za kasnejši olimpijski razred 49er, še dodajajo organizatorji.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija