PRVIČ BOSTA IGRALA EDEN PROTI DRUGEMU: Luka Dončić in Goran Dragić iz oči v oči

Svet

Pred letom in pol sta bila sostanovalca v Helsinkih in Istanbulu, soigralca v zlati slovenski reprezentanci in skupaj na odru za najboljših pet igralcev evropskega prvenstva. V noči iz srede na četrtek po našem času si bosta prvič stala iz oči v oči. Miami Heat bo v ligi NBA namreč gostoval pri Dallas Mavericks.

Dvaintridesetletni Goran Dragić in trinajst let mlajši Luka Dončić še nikdar doslej nista igrala en proti drugemu in čeprav se bosta jutri srečali njuni moštvi, bosta morala na snidenje na parketu počakati še dober mesec. Goran Dragić je namreč po operaciji kolena še vedno na seznamu poškodovanih igralcev.

Dragić je moral zaradi ponavljajočih težav 20. decembra na artroskopsko operacijo kolena in čeprav je poseg prestal brez težav, tudi rehabilitacija pa je potekala po programu, se v Miamiju držijo navodil zdravnikov. Ti so predvideli, da se Ljubljančan na igrišča ne bo vrnil pred vikendom All Stars, ki je na sporedu ta konec tedna v Charlottu. Do operacije je Dragić odigral zgolj štirinajst od devetindvajsetih tekem.

Medtem ko Goran Dragić na kosteh in vezeh že čuti breme let, Luka Dončić jadra na krilih mladosti. Čez štirinajst dni, 28. februarja, bo praznoval 20. rojstni dan. V zgolj štirih mesecih je postal eden najbolj prepoznavnih obrazov lige NBA, njegove vragolije na parketih, znanje, samozavest in povprečje 20,8 točk, sedem skokov in 5,5 podaj pa vodijo v smer največjih igralcev vseh časov.

Tako je pred letom in pol razmišljal že Goran Dragić. Med evropskim prvenstvom v Helsinkih je dejal, da že dolgo časa ni videl tako nadarjenega igralca, kot je Dončić, ko sta skupaj zapuščala oder za zmagovalec v Istanbulu z zlato medaljo okoli vratu in eden s priznanjem MVP, drugi pa za člana naj peterke eurobasketa, pa je le še dodal: "To je čudo od igralca. Komaj čakam, da pride v ligo NBA."

Žal ljubitelji košarke v Sloveniji obračuna med Dallasom in Miamijem (02.30) ne bomo mogli spremljati preko TV zaslonov (razen seveda tistih, ki imajo NBA League Pass oz. naročnino), bodo pa ta privilegij imelo približno 100 Slovencev, ki se v teh dneh ravno zaradi te tekme mudi na počitnicah v ZDA. Gre za skupino navijačev, ki orjejo ledino obiskov tekem lige NBA. Nov naval Slovencev v ZDA je napovedan za konec marca, bolj natančno 28. marca, ko se bosta Dragić in Dončić znova srečala, tokrat v dvorani v Miamiju, ki sicer nosi isto ime kot v Dallasu, American Airlines Arena. Po neuradnih podatkih naj bi tedaj na Florido pripotovalo približno 400 Slovencev.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija