PRVI USPEH MLADE GENERACIJE KOPRSKIH BOKSARJEV: "Prva borba je med najtežjimi v karieri in ostane v spominu za vedno" (FOTO)

Koper

Mlada ekipa boksarjev ŠD Boks Koper, ki jo je v petih mesecih sestavil trener Robert Kramberger, že kaže napredek in rezultate. Prvega uspeha so se razveselili v soboto na tekmi 6. kroga 1. Slovenske boksarske lige v Podčetrtku, ko je njihov član 20-letni Leon Pandžić v svojem prvem dvoboju v kategoriji do 75 kg dosegel zmago proti Urbanu Gnilšku iz BK Ptuj.

Prva zmaga Leona Pandžića (desno)

21-letni Božidar Mijailović je v enakovredni prvi borbi v kategoriji do 75 kg s tesno odločitvijo sodnikov izgubil proti Mitji Bagariču iz BK Chagi Ljubljana. 17-letni Kristjan Djapić je v kategoriji do 67 kg v svoji prvi borbi izgubil proti Marku Jakopoviču iz BK Knockout Ljubljana, so ob tem še sporočili iz koprskega boksarskega društva.

Predsednik kluba Milan Đukić je po zaključeni tekmi povedal: "Prva borba je med najtežjimi v karieri boksarja in ostane v spominu za vedno. Ko se mladostnik odloči za enega fizično najzahtevnejših športnih disciplin, je potrebno ogromno volje, vadbe ter samodiscipline. Glede na to, da so bile to prve borbe v karieri naših mladih tekmovalcev, smo zadovoljni z izkupičkom, saj so pokazali tehniko, fizično pripravljenost, borbenost, hrabrost, srčnost ter spoštovanje do nasprotnika. Prepričan sem, da bomo imeli z Robertom Krambergerjem in to generacijo mladih boksarjev v naslednji sezoni veliko novih športnih rezultatov."

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija