PRVI TRIJE MINISTRSKI KANDIDATI PRESTALI SITO: Danes predstavitev še štirih

Slovenija

Pristojna delovna telesa DZ bodo danes nadaljevala zaslišanja kandidatov za ministre v vladi Janeza Janše. Predstavili se bodo kandidati za ministra za javno upravo Boštjan Koritnik, za notranjega ministra Aleš Hojs, za ministrico za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandra Pivec in za finančnega ministra Andrej Šircelj. Prvi trije kandidati za ministre so uspešno prestali preizkušnje pred pristojnimi parlamentarnimi odbori. Anže Logar je primeren za zunanjega ministra, Janez Cigler Kralj za ministra za delo, Matej Tonin pa za ministra za obrambo.

Zeleno luč odbora DZ za zunanjo politiko je v torek dobil kandidat SDS za zunanjega ministra Anže Logar. Napovedal je vzpostavitev posebnega odposlanca za Hrvaško in ocenil, da je prišel čas za tiho diplomacijo. Zavzel se je še za preureditev prioritet predsedovanja EU ter intenzivnejše sodelovanje med zunanjim in obrambnim ministrstvom.

Predstavitev pred matičnim odborom je uspešno prestal tudi kandidat za ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj. Kot ključne prioritete je izpostavil sodobnejši in bolj življenjski sistem socialnih pomoči, vključno s preprečevanjem zlorab, skrb za starejše in okrepitev družinske politike.

Podporo matičnega odbora je dobil tudi kandidat za ministra za obrambo Matej Tonin. Med drugim je izpostavil potrebo po izvzetju Slovenske vojske iz enotnega plačnega sistema in ureditvi položaja vojakov po 45. letu. Kot glavne prioritete svojega ministrovanja je navedel učinkovit in odločen odziv na epidemijo novega koronavirusa, ustavitev negativnih kadrovskih trendov v vojski ter zvišanje obrambnega proračuna.

DOČAKALI SMO JO: Nova Škoda Octavia 2020 že v prodaji pri Porsche Koper!

Najbolj pomemben model znamke Škoda je že na voljo, da ga naročite pri Porsche Koper. Naročila za novo generacijo modela Škoda Octavia Combi se začnejo z vstopno ceno že od 18.387 evrov! Prva vozila bodo v salonu konec marca 2020. "Končno smo dočakali novo generacijo izjemno priljubljenega modela Škoda Octavia Combi.

Delovna telesa bodo presodila, ali je bila predstavitev kandidata primerna ali ne. Predsedniki odborov bodo o tem najpozneje v 48 urah obvestili predsednika DZ in mandatarja Janšo. Ta lahko nato najpozneje v treh dneh zamenja katerega od kandidatov.

O ministrski listi bodo poslanci glasovali v celoti. Glede na to, da ima nova koalicija zagotovljenih 47 glasov, bi bila zavrnitev liste presenečenje.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
joe jaxson |  11 .03. 2020 ob  12: 10
in zdej bo vse 300% šlo na bolje - JA PA JADE !