PRVI PRIMERI NOVEGA KORONAVIRUSA ŽE NOVEMBRA LANI? Do teh ugotovitev so prišli na Švedskem

Svet

Švedska agencija za javno zdravje je sporočila, da so se posamezni primeri novega koronavirusa na Švedskem morda pojavili že novembra lani. Pristojni se sicer ne ukvarjajo s tem, kdaj so se v državi pojavili prvi primeri, poročajo tamkajšnji mediji.

Švedska agencija se je oglasila po novici iz Franciji, da so imeli tam prvi primer okužbe z novim koronavirusom že 27. decembra lani, nekaj dni preden so prve primere potrdili na Kitajskem.

Bolniku so takrat diagnosticirali pljučnico, vzorci, ki so jih takrat vzeli, pa so bili zdaj pozitivni na novi koronavirus. Moški je ozdravel in menda ne ve, kako se je okužil.

Glavni švedski epidemiolog Anders Tegnell je povedal, da je možno, da so bili v tem času okuženi tudi na Švedskem. "Menim, da bi lahko posamezne primere odkrili med potniki iz Wuhana, ki so bili tam novembra in decembra lani," je izjavil. "To sploh ne zveni čudno, temveč je povsem pričakovano," je dodal.

Prvi uradno potrjen primer novega koronavirusa so na Švedskem uradno potrdili 31. januarja, in sicer pri ženski, ki se vrnila iz Kitajske.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Veštivemjaz |  06 .05. 2020 ob  14: 05
Meni so diagnosticirali oktobra pljucnico pa niso vedli kaj je 40dni sm lezau v pojstli 15 dni 39,6vrocine