PRVI PRIMER SUSPENDIRANE SLOVENSKE UČITELJICE NA TRŽAŠKEM SODIŠČU: Se bo brez covidnega potrdila lahko vrnila v službo?

Trst

Na delovnem oddelku sodišča v Trstu so danes začeli obravnavati primer slovenske učiteljice, ki se je pritožila zoper suspenz, ki ga je v šoli dobila, ker ni imela covidnega potrdila.

Sodnica Paola Santangelo bo v prihodnjih dneh odločala, ali se učiteljica sme začasno vrniti v službo, v začetku prihodnjega leta pa bo na vrsti glavna obravnava. Učiteljico zastopa odvetnik Mitja Ozbič, ki se je že pred časom izrazil neodobravanje proti covidnemu potrdilu za šolsko osebje. Pravi, da ima poleg omenjene še približno 25 strank, ki čakajo na podoben postopek. Tovrsten primer pa je na tržaškem sodišču prvi, piše Primorski dnevnik.

Ozbič primera ni želel komentirati in predvidevati, kakšna bo odločitev sodišča, saj pravi, da je vsaka napoved tvegana. Na ugotovitev, da odločitve upravnih in drugih sodišč doslej na splošno niso bile naklonjene nasprotnikom covidnega potrdila, pa odgovarja, da je pred dvema tednoma v Milanu prišlo do delno naklonjene sodniške odločitve, sicer v zdravstvenem sektorju, kjer so morali osebo sicer premestiti na drugo delovno mesto, kjer ni imela stika z bolniki.

Osnova sedanjih pritožb pa je drugačna, poudarja. Sam pri zagovoru svojih strank vedno izpostavlja, da prihaja do diskriminacije med cepljenimi in necepljenimi, čeprav je možnost okužbe in prenašanja virusa enaka, ter da ravnatelji niso pristojni za suspendiranje osebja, temveč bi to morala početi disciplinska komisija pri Deželnem šolskem uradu. Na drugi strani se vlada, ki jo na sodišču zastopa državni pravobranilec Lorenzo Capaldo, z odvetnikovimi trditvami ne strinja, še poroča Primorski dnevnik. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  14 .10. 2021 ob  20: 22
c19ivermectin pika com
manemebasat |  14 .10. 2021 ob  20: 17
Jaz tudi sledim. In ce isces po netu Ivermectin bos nasel samo take linke, ki negirajo delovanje proti covidu. Na likih, ki sem jih jaz prebral niti enkrat ne pise Ivermectin v celi besedi, ampak loceno ... Iver-mectin ali podobno, ker big pharma placuje da te linke snamejo z neta.
td |  14 .10. 2021 ob  14: 47
@manemebasat, če nimaš kaj drugega, ko ni zdravil, verjameš pač marsičemu. Uporaba, sicer za druge namene, ima že dolgo zgodovino in ob pazljivosti ni vsaj bila nevarna. potem se je izkazalo, da ni podlage. To sem sledil že od začetka.
manemebasat |  14 .10. 2021 ob  13: 57
Zato ker je totalen nateg, so ga odobrili ze v 30 drzavah.
td |  14 .10. 2021 ob  10: 59
-3
@manemebasat, sem postal par linkov, da je ivermektin TOTALEN NATEG, pa izgleda regional ne spusti tega skozi. Tudi več jih je umrlo, ki so na lastno roko ga jemali. Ampak itak ne bi razumel, ker si zarukan, kar redno dokazuješ s posti.
Ištrijan |  14 .10. 2021 ob  08: 32
Upam, da tovarišici iz Trsta uspe na sodišču dokazat svoj prav. In upam, da potem to postane vzorčen primer sodne prakse, kako so takšni covid ukrepi diskriminatorni in neupravičeni.
manemebasat |  13 .10. 2021 ob  20: 33
Malezijska vlada je odobrila uporabo IVERMEKTIN tablet za profilakso in zdravljenje pacientov z covid-19. Nasi pa nam hocejo vsilit neko sranje za 900 dolarjev. Ivermektin ena tableta stane en Euro. Ena tableta na teden je dovolj za profilakso. Nobenih stranskih ucinkov. Toliko se je govorilo o Indiji in kako tam umirajo, danes nic vec, so vse zrihtali z Ivermektinom. Uttar Pradesh z 200 miljoni prebivalcev se je deklarirala covid 19 free! Je-bem vas vse po spisku v zatelebljeni kriminalski vladi!
manemebasat |  13 .10. 2021 ob  20: 32
10
Kreten zatelebljeni a razumes, da ti ravno tako prenasas virus kot nekdo ki ni cepljen? A ti ne gre to v to betico zarukano?
td |  13 .10. 2021 ob  17: 41
-10
@manemebasat, kakšna je to deskriminacija preprečevat bedakom delat škodo drugim? Če bi samo sebi, me sploh ne bi motilo. Je prav tako diskriminacija, da ne smeš vozit avta brez varnostnega pasu? No, ja, saj ne pričakujem, da bo takšno teslo kot si ti razumelo karkoli.
alfa |  13 .10. 2021 ob  17: 30
11
očitno vsi ki delite minuse ste cepljeni in vas je udarilo v glavo...še en stranski učinek...bravo TRST bravo SLO učiteljica...ne dajte se
manemebasat |  13 .10. 2021 ob  15: 38
@td Ti ogrozas ostale ravno tako kot jaz. Razumes to ensotavno logiko, bedak?
manemebasat |  13 .10. 2021 ob  15: 37
@td Brcnit je treba tebe v glavo zarukano, debil debilasti! "prihaja do diskriminacije med cepljenimi in necepljenimi, čeprav je možnost okužbe in prenašanja virusa enaka''
1