PRVI POSNETEK IZ BOLNIŠNICE: Rešeni tajski dečki (VIDEO)

Svet

Po dramatični reševalni akciji, v kateri so iz poplavljene jame na severu Tajske rešili vseh 12 dečkov in njihovega trenerja, se je na spletu pojavil prvi posnetek iz bolnišnice. Dečki na posnetku imajo na obrazih maske, eden od njih pa z roko kaže znak zmage.

Tajski dečki, ki so jih po več kot dveh tednih rešili iz jame, so na poti skozi jamske hodnike "spali" na nosilih, je pojasnil nekdanji tajski marinec, ki je kot zadnji potapljač zapustil jamo. Podrobnosti reševalne akcije v preteklih dnevih niso bile razkrite, veliko pa je bilo ugibanj, da so dečke omamili.

Tajski premier Prayut Chan-o-cha je v torek sicer dejal, da so otrokom pred začetkom reševanja dali zdravila proti anksioznosti, a zagotovil, da niso bili omamljeni, kot so poročali mediji.

V povprečju izgubili 2 kilograma

Vsi so med mučnim čakanjem v jami izgubili v povprečju 2 kilograma, vendar so po zagotovilih tajskih zdravnikov dobrega duševnega zdravja. V bolnišnici bodo morali na opazovanju ostati še najmanj en teden. Prve štiri dečke so že obiskale družine, kmalu pa bodo sledili še obiski ostalih.

Deli novico:

Eho |  12 .07. 2018 ob  00: 16
Vsi pozitivno motivirani po vsem svetu ne bodo nikoli nehali drzati skupaj.