PRVI POSKUS OŽIVITVE ZAPRTIH TRGOVIN V SREDIŠČIH MEST: Raštel kot ulica 'outlet' luksuznih blagovnih znamk, jim bo uspelo?

Svet

Občina Gorica in trgovinska zbornica sta skovali načrt za oživitev nekdaj polnih goriških ulic, na katerih trgovine že leta samevajo. V praznih trgovinah v zgodovinskem delu mesta bi uredili outlet nakupovalno središče s prodajalnami prestižnih blagovnih znamk, ki bi poleg Italijanov privabile tudi številne kupce iz sosednjih Slovenije in Avstrije. Načrtu je že pritrdila tudi deželna vlada, piše Primorski dnevnik.

Načrt je del pakta za razvoj Gorice, ki zajema strateške gospodarske smernice za prihodnost Gorice. Outlet središče bi bilo urejeno v Raštelu, z njim pa bi oživili tudi ulice Monache, Mazzini in Garibaldi, Korza Italia in Verdi, piše časnik.

Sicer pa imajo v Gorici v mislih še en projekt, in sicer pokrito tržnico, ki bi ji namenili 100.000 evrov in se pri njenem načrtovanju zgledovali po Madridu in Barceloni. Trenutno so v teku pogovori s potencialnimi partnerji, ki bi pomagali uresničiti oba projekta.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija