PRVI PORAZ SLOVENCEV: Za le en gol klonili proti Madžarom

Svet

Slovenska moška rokometna reprezentanca je v drugem krogu drugega dela evropskega prvenstva na Norveškem in Švedskem ter v Avstriji danes izgubila z Madžarsko z 28:29 (16:13). Slovenija bo naslednjo tekmo igrala v torek, 21. januarja, v Malmöju se bo ob 16. uri pomerila s Portugalsko.

Slovenci so prvič okusili grenkobo poraza na letošnjem evropskem prvenstvu. Po zmagah nad Poljaki, Švedi in Švicarji v skupinskem delu v Göteborgu ter Islandci v drugem delu tekmovanja v Malmöju so jim danes rokometno mero vzeli Madžari.

Izbranci slovenskega selektorja Ljubomirja Vranješa imajo navkljub današnjemu porazu še vedno možnosti, da se prebijejo na enega od treh aprilskih kvalifikacijskih turnirjev za letošnje poletne olimpijske igre v Tokiu, kar je bil primaren cilj pred prihodom na EP, dosegljive pa so tudi najbolj prestižne tekme, ki bodo med 24. in 26. januarjem v Stockholmu.

Preslaba igra v obrambi v drugem polčasu nas je stala česa več. Do konca drugega dela evropskega prvenstva preostajata še dve tekmi. Nič ni izgubljeno, gremo! ???????????? #mislovenci #dreamwinremember #ehfeuro2020

Objavil/a Rokometna zveza Slovenije dne Nedelja, 19. januar 2020

Končna uvrstitev slovenskih rokometašev v glavnem delu turnirja bo znana po torkovi tekmi s Portugalci in sredini z Norvežani.

V slovenski izbrani vrsti je bil na današnji tekmi najbolj učinkovit Jure Dolenec z osmimi goli, Borut Mačkovšek je prispeval pet, Blaž Blagotinšek in Miha Zarabec pa po štiri zadetke.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija