PRVI PORAZ PO DVEH ZMAGAH: Koprčanom za izenačenje zmanjkala dva gola

Koper

Rokometaši Maribora Branika so v 23. krogu lige NLB premagali Koper s 26:24 (13:12).

Maribor Branik je po dveh porazih vpisal deseto zmago v ligi NLB in se tekmecu, ki ga je sicer premagal že na prvi tekmi v Kopru konec novembra, približal na dve točki zaostanka. Za Koprčane je bil to enajsti poraz, šesti v gosteh in prvi po dveh zmagah.

Gostje so imeli svoje minute sredi obeh polčasov. V prvem so prišli do najvišje prednosti na tekmi (13:11), v drugem pa so z delnim izidom 5:1 skoraj nadoknadili zaostanek petih zadetkov (19:14). Sedem minut pred zaključkom obračuna v Lukni je imel prvi strelec tekme Tine Poklar (10 zadetkov) celo priložnost za izenačenje na 20:20, vendar je njegov poskus s sedmih metrov vratar Gregor Lorger ubranil.

BONUS VIDEO: Kateri so poglavitni vzroki za nezgode pri delu?

V naslednjem napadu je Mitja Janc (9 zadetkov) zadel za dva zadetka prednosti Maribora, nova obramba, tedaj deseta Lorgerja pri strelu od daleč, ter zadetek Izidorja Budje (6 zadetkov) v 55. minuti za 23:20 pa sta gostom dokončno spodrezala krila.

Maribor Branik bo v zadnjih treh krogih dvakrat gostoval (Ormož, Ribnica) ter gostil ljubljanski Slovan, Koper pa bo naslednji dve tekmi igral doma proti Herz Šmartnemu in Urbanscape Loki ter prvenstvo končal 28. maja pri Jeruzalemu.


* Dvorana Lukna, gledalcev 150, sodnika: Humek, Švarč.
* Maribor Branik: Knez 1, Dosedla, Veselinovič 2, Sok 4, Kovačec, Jerenec, Janc 9 (3), Košec 2, Gregorič, Blagotinšek 1, Budja 6, Razgor, Hedl, Lorger, Rakita 1, Strašek.
* Koper: Jelovčan, Žagar 2, Pavlović, Poklar 10 (1), Konjevič 6, Logar, Morato, Moljk 1, Vujović, Smolnikar, Muminović, Zugan 1, Sanabor, Makuc 2, Kete 3, Breznikar 3.
* Sedemmetrovke: Maribor Branik 6 (3), Koper 3 (1).
* Izključitve: Maribor Branik 14, Koper 6 minut.
* Rdeči kartoni: /.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija