PRVI NA SVETU: V tej državi so z vsaj enim odmerkom cepljeni vsi prebivalci!

Svet

Združeni arabski emirati (ZAE) so sporočili, da so postali prva država na svetu, kjer so vsi prebivalci prejeli vsaj en odmerek cepiva proti covidu-19, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Dva odmerka cepiva je po podatkih nacionalnega urada za krizno upravljanje (NCEMA) medtem prejelo okoli 90 odstotkov prebivalstva ZAE. Država je s tem postala vodilna v svetu tudi po polni precepljenosti, kažejo podatki ameriške univerze Johnsa Hopkinsa.

Država je približno 10 milijonom prebivalcev skupaj zagotovila skoraj 22 milijonov odmerkov cepiva, je v ponedeljek tvitnila NCEMA. V ZAE, ki so pri kampanji cepljenja že od vsega začetka zastavili hiter tempo, so na voljo tudi že poživitveni odmerki.

V državi trenutno beležijo manj kot 100 novih okužb na dan. Prejšnji teden sta po podatkih univerze Johnsa Hopkinsa in NCEMA za posledicami covida-19 umrli dve osebi.

Večino prebivalcev ZAE predstavljajo delavci migranti iz azijskih držav, kot so Indija, Bangladeš in Pakistan. Cepljenje kljub temu ponujajo vsem prebivalcem, ne glede na njihov izvor.

Pod podatkih univerze Johnsa Hopkins ZAE po precepljenosti sledita Singapur s skoraj 88 odstotki in Portugalska z okoli 87 odstotki, še poroča dpa.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  01 .12. 2021 ob  21: 26
-2
Hahaha z lepim sranjem se hvalijo. No ja, saj ce 100% populacije verjame v tisto gnilo zeleno knjigo v kateri pise, da je muHAMmad preletel cel soncni sistem na oslu z krili v enem dnevu hahahah, nic cudnega