PRVI MOŽ POMORSKE POLICIJE V ROKAH TOŽILSTVA: Nepregledno koriščenje nadur in zloraba službene kartice?

Kronika

Komandir postaje pomorske policije naj bi neupravičeno koristil in si izplačeval nadure. V zasebne namene naj bi zlorabljal službeno parkirno kartico, poroča portal 24ur. Zadevo obravnava specializirano državno tožilstvo.

Mauro Rihter

Pri zlorabi službene parkirne kartice naj bi komandirja postaje pomorske policije Maura Rihterja posneli tudi občani. Službeno parkirno kartico so posneli na armaturni plošči njegovega zasebnega avta.

Rihterjevo koriščenje nadur v drugi polovici leta 2017 naj bi bilo 'nepregledno', urnike pa naj bi si določal kar sam, poroča portal. Za 120 ur naj bi si po neuradnih podatkih izplačeval tudi 30-odstotni dodatek. Zadeve na PU Koper za portal niso želeli komentirati, prav tako se ni odzval Rihter.

Prav jeseni 2017 naj bi Rihter magistriral na temo 'Obseg dela in delovni čas v policiji', kar je precej ironično, saj se naloga osredotoča prav na nadurno delo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  28 .03. 2019 ob  11: 36
-4
Moje izkušnje s policijo.

So mi ukradli denarnico. Sem prijavil in Policija nič.
So mi ukradli kolo za 1.400,00 €. Sem prijavil in Policija nič.
So mi ukradli avto. Sem prijavil in Policija nič.
Sosed na črno privezan na občinskih privezih mi je odvezal jadrnico, da se je potolkla na pomolu. Sem prijavil Policiji znano osebo in so rekli, da ne morejo storiti nič, ker je na jadrnici premalo škode. Policija nič.
So mi vlomili v hišo in policisti so vprašali, če je zavarovana hiša in so rekli da je potem vse v redu. Nikogar niso našli in spet policija nič.

Da ne govorimo o stanju v državi, bančna luknja šest milijard in nihče ne odgovarja, ena milijarda opranega terorističnega denarja preko NLB in spet nič. Ma kaj se hecamo? Vse policiste in kriminaliste poslat domov in najet zasebno policijo. In pomorska policija bi pa morala biti prva na vrsti za poslat vse domov.

PRIŠEL SEM DO ZAKLJUČKA, DA TAKE POLICIJE NE POTREBUJEM. MA KAKŠNI ŠTRAJKI IN VIŠANJE PLAČE, VSE NA CESTO! DAMO KONCESIJO ENEMU PRIVATNEMU PODJETJU, DA OPRAVLJA POLICIJSKE NALOGE IN BOMO IMELI SUPER STORITEV IN BISTVENO BOLJ POCENI.
Prognostik |  28 .03. 2019 ob  10: 52
Hahaha greš slikat policaja in klicat 24ur.....
Kira korijera te je prinesla?

ZigaZois |  28 .03. 2019 ob  10: 33
10
Novinarji in komentatorji obsodijo še preden nekomu dokažejo krivdo. Če je zaradi dela ostal vsa kdan 1 uro dlje v službi, to nanese 120 nadur v 6. mescih. Verjetno bo razložil vzroke za svoje početje in šele potem bodo nadrejeni odločali o krivdi. Te ure bi lahko koristil a mora vsak dobiti dovoljenje nadrejenega za koriščenje dopusta ali viška ur. Tudi on ima šefa in ta bo tudi moral razložiti zakaj je prišlo do teh nadur. Kar se pa kartice tiče je nek občan ostal brez parkinga in ga je prijavil. Mogoče pa je moral svoj privatni avto uporabljati v službene namene. Tudi tu bo preiskava pokazala svoje. Zato ne osojajte ljudi, če ne poznate okoliščin !
Erazem |  28 .03. 2019 ob  09: 03
Pred nekaj leti je notranja kontrola polcije ugotovila, da so določenim kriminalistom izplačevali nadure, pa so ob koncu meseca imeli premalo ur. Prav tako je pomočnik šefa kriminalistov hodil ob nedeljah v "službo", ob petkih pa bil prost. Kako se je končal nazor ne vem, verjetno pa ni bilo nič, saj niso objavljali časopisi.
bubobubo |  28 .03. 2019 ob  08: 31
"majhne ribe" se lovijo, velike pa plavajo mimo in jih nihče ne zna ujeti, ..... Slovenci smo res pravi ribiči
td |  27 .03. 2019 ob  23: 13
Ni čudno, da imamo več milijardno luknjo, ko pa si taki nabijajo nadure in koristijo službene parkirne kartice, groza, šokiran sem, 3 dni in 3 noči najmanj ne bom imel mira, vse pohvale raziskovalnim novinarjem. :-)
ManofSteel |  27 .03. 2019 ob  22: 04
Škoda besed...