PRVI MOŽ POLICIJE KAZENSKO OVADIL PRIMORSKEGA POSLANCA: Nemec že zaslišan na policiji

Kronika

Prvi mož policije Anton Olaj je kazensko ovadil primorskega poslanca SD Matjaža Nemca, ker naj bi ga ta s tviti in izjavami v medijih povezoval z neonacističnimi gibanji, poroča portal 24ur. Nemca naj bi v zvezi s tem že zaslišali na Policijski upravi Ljubljana, vendar sam še vedno ne ve, za katere tvite iz izjave naj bi točno šlo. Olaj je kazensko ovadil tudi poslanca Pavla Gantarja, in sicer zaradi zapisa na družbenem omrežju v zvezi s policijskim posredovanjem na protestih v začetku oktobra.

Nemec je bil na policiji zaslišan konec novembra. Zadeva naj bi bila v predkazenskem postopku, kar pomeni, da mora tožilstvo še odločiti, ali obstaja sum kaznivega dejanja ali pa bo ovadbo zavrglo kot neutemeljeno, so povedali v stranki SD.

Olaja naj bi prizadel tudi zapis Gantarja, ki se je na družbenem omrežju odzval na zapis uporabnice. Ta je izrazila nezadovoljstvo zaradi "padca kakovosti življenja v središču Ljubljane", Gantar pa je ob tem zapisal: ""Res je! Po mestu krožijo organizirane tolpe državljanov, ki na nič hudega sluteče ljudi mečejo solzivec in jih polivajo z vodo!"

 

Prvi mož policije je prepričan, da je avtor zapisa posegel v njegove osebne pravice in bil do njega žaljiv, saj je policist z dolgoletnim stažem. Na policijski postaji Dolenjske Toplice, kjer so prijavo prejeli, so ugotovili, da so izpolnjeni vsi pogoji za uvedbo prekrškovnega postopka proti Gantarju, piše portal.

Gantar se je ob tem odzval, da je bil zapis mišljen ironično. Poleg tega je dodal, da njegovi zapisi sodijo v ustavno zajamčeno pravico svobode govora, zato pričakuje, da prekrškovni postopek ne bo uveden.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija