PRVI MOŽ PFIZERJA: Omikron je zadnji epidemiološki val, v katerem imamo tako stroge omejitve (VIDEO)

Svet

Predsednik uprave Pfizerja Albert Bourla je za francosko televizijo BMF dal zanimiv intervju, v katerem je dejal, da je aktualni epidemiološki val, ki ga povzroča različica omikron, zadnji v katerem moramo živeti v tako strogih omejitvah. Bourla upa, da so njegova predvidevanja pravilna, je pa zelo verjetno, da bo koronavirus še leta krožil med svetovno populacijo.

"Po najverjetnejšem scenariju, za katerega sicer ne morem jamčiti, bo virus med nami še dolgo let. Gre za virus, ki se širi po vsem svetu in ga je težko popolnoma uničiti. Niti naravna imunost niti cepivo ne dajejo zoper ta virus dolgotrajne odpornosti. To pomeni, da se lahko nekdo, ki je že bil okužen, spet lahko okuži tudi prihodnje leto, z enako ali kakšno drugo različico," pravi Bourla.

Kar je pomembno za svetovno prebivalstvo, ni to, da bo virus še leta krožil med populacijo, kot to počne na stotine drugih virusov, pomembno je, da se lahko vrnemo k normalnemu življenju pod pogojem, da se držimo nekaterih pravil, je povedal prvi mož Pfizerja.

Marca naj bi Pfizer dal na tržišče cepivo proti omikronu. Je pa Bourla dodal, da četrtega odmerka cepiva ne priporoča, ker še vedno ni na voljo dovolj dokazov o učinkovitosti četrte doze. "Namesto tega je potrebno promovirati tretjo dozo cepiva za polno zaščito pred težkim potekom bolezni," je zaključil po poročanju Sky News.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija