PRVI MOŽ NIJZ ZAVRAČA OČITKE OPOZICIJE: V bran mu je stopil tudi Gantar

Slovenija

Direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Milan Krek je zavrnil očitke iz dela opozicije o rušenju ugleda institucije zaradi nastopa na ponedeljkovi novinarski konferenci, ko je med drugim pojasnjeval nošnjo mask. Dodal je, da ima dovolj političnih bojev na plečih NIJZ. V bran mu je stopil tudi minister za zdravje Tomaž Gantar.


Milan Krek

Na Gantarja so danes namreč člani odbora DZ za zdravstvo iz vrst opozicijskih SAB, SD, Levice in LMŠ naslovili pismo, v katerem ga pozivajo k ukrepanju zaradi neprimernega in nedopustnega ravnanja Kreka na ponedeljkovi novinarski konferenci, Kreka pa so pozvali k odstopu.

Krek, ki pisma sicer še ni prebral, je danes v odzivu pojasnil, da ni pooblaščen za interpretacije ukrepov ministrstva za notranje zadeve niti za sklepe vlade, kar so ga novinarji spraševali v ponedeljek. "Lahko samo dajem pojasnila v okviru NIJZ, ne morem komunicirati nečesa, kar ni v mojem področju," je poudaril.

Tomaž Gantar

Pisma opozicije do popoldanske izjave za medije ni uspel prebrati niti minister Gantar, o njem ga je obvestila piarovka. "Vsak med nami ima včasih slab dan, naredi kakšno napako. Hotel je biti dovolj izčrpen, razumljiv, šlo je v drugo smer. Jaz tega ne jemljem kot tako hudo napako, da bi o tem razpravljali," je minister ocenil Krekov nastop. Dodal je še, da politika sproža različne govorice, a sam na to kaj veliko ne da.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Lili |  04 .06. 2020 ob  09: 01
@Kukurux
in kaj bi ti naredu? Bil v karanteni do konca življenja? Na drugi strani, pa npr. je včeraj en občan kopra imel živčni zlom, ker si mora nadeti masko za vstopit v prostore pošte... Kaj bi radi pravzaprav?
Lili |  04 .06. 2020 ob  08: 59
Opozicija ima prvič le vlogo rušenja oblasti in samo in le to jo zanima in drugič ima podporo medijev, ker vsako ma prav vsako oslarijo, ki jo izjavijo njeni plačanci, na dolgo in široko objavljajo. Bravo zlovenija.
hribi |  04 .06. 2020 ob  07: 28
Metadon za zdravljenje odvisnosti od drog je enako kot alkoholika zdraviti odvisnosti s flašo vina.
Drek |  03 .06. 2020 ob  23: 11
Tiramola | 03 .06. 2020 ob 21: 14

Krek je tudi nasprotnik splava.Torej je nastavljen samo zaradi svojih nazadnjaških idej. Preden je nastopil kot direktor NIJZ, je razlagal kako se CBD v želodcu spremeni v THC. To naj bi pomenilo,da če poješ industrijsko konopljo boš zadet. Od človeka ki se 30 let ukvarja s problematiko drog ne bi pričakovali ,da lahko izjavi TAKO GLUPOST. Zdravi z metadonom, a se je kdo skinil iz metadona od vseh pacijentov? Eden od prvih njegovih pacientov je naredil samomor, ker ni mogel već zdržati .
Kukurux |  03 .06. 2020 ob  22: 51
Eden pride na obalo okuzen z virusom...
Gre tankat bencin,se ustavi v trgovini nekaj kupit,gre na kavico,vmes se sprehodi mimo solarjev ki gredo domou..
In tako imamo stiri okuzene ki bodo naredili isto.
Ukrepe so sprostili zaradi gospodarstva,ko bo konec sezone se bo vidlo
Mimi |  03 .06. 2020 ob  21: 43
-5
G. Krek ne dajte se...
Tiramola  |  03 .06. 2020 ob  21: 14
Krek je nasprotnik legalizacije mehkih drog. Predvd

Zato ga levi napadajo z vso silo. Novinarji igrajo pri tem vidno vlogo.
Testiranje drzavnih uradnikov, novinarjev in poslancev državnega zbora bi bilo zaželeno. Na test drog nekaterih pa tudi na steklino.

Lp