PRVI LETOŠNJI VROČINSKI VAL SE KONČUJE: V pričakovanju neviht, nalivov in močnega vetra, nevarnost toče

Slovenija

Danes bo v slovenskem Primorju sončno in vroče. Najvišja dnevna temperatura bo okoli 30 °C. Dopoldne bo pihal burin, čez dan maestral, proti večeru pa bo zapihala šibka do zmerna burja. Morje bo mirno do rahlo vzvalovano (1-2). Vidljivost bo nad 10 km. Popoldne se bodo začele pojavljati nevihte, ki jim bodo lahko sledili nalivi in sunki vetra, izključena nit niti toča. Nestabilno vreme prinaša hladna fronta, ki se danes čez srednjo Evropo pomika proti vzhodu.

Po podatkih Agencije za okolje je bilo včeraj najbolj vroče v Podnanosu na Vipavskem, kjer je živo srebro doseglo 35 stopinj Celzija, stopinjo manj so imeli v Novi Gorici, na Tolminskem pa se je ogrelo do za te kraje neobičajno visokih 33 stopinj Celzija. Čez 30 se je povzpelo živo srebro celo na Babnem polju.

Po Sloveniji bo danes zjutraj in dopoldne precej jasno, popoldne pa bodo v notranjosti nastajale nevihte, nekatere lahko tudi močnejše. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem proti večeru burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 32 °C.

Jutri bo na Primorskem sončno, drugod bo zmerno do pretežno oblačno. Občasno se bodo pojavljale krajevne padavine, popoldne tudi posamezne nevihte. Ponekod bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Jutranje temperature bodo od 15 do 20, na Primorskem okoli 23, najvišje od 22 do 26, na Primorskem do 30 °C.

V torek in sredo bo deloma jasno s spremenljivo oblačnostjo. V popoldanskem času bo nastalo nekaj ploh in neviht. V drugi polovici tedna bo verjetnost za plohe in nevihte manjša, temperature pa se bodo po napovedih spet povzpele čez 30 stopinj Celzija.

S tem se končuje prvi letošnji vročinski val, ki je najbolj ogrel prav Primorsko.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija