PRVI EVROPSKI PREMIER, KI JE 'ZABIL' KAPITALISTE: "Nehajte prosjačiti denar, najprej prodajte svoje luksuzne avte!"

Svet

Bolgarski premier Bojko Borisov se je brez dlake na jeziku odzval na 'naval' bolgarskih poslovnežev na državni denar, ki ga je vlada namenila reševanju delovnih mest sredi krize zaradi epidemije novega koronavirusa. "Najprej prodajte svoje drage avtomobile, šele nato se obrnite po pomoč," jim je zabrusil.

V 'revni' Bolgariji so po podatkih policije trenutno registrirani trije Bugattiji, kot ga vozi nogometna zvezda Cristiano Ronaldo. Med drugimi luksuznimi avtomobili se po Bolgariji vozi še 241 Bentleyjev, 123 Ferrarijev, 87 Lamborghinijev in kar 311 Maserattijev. Registriranih je tudi 54 avtomobilov znamke Maybach, 22 znamke McLaren, 84 Roll-Roysov in 280 Hammerjev. Daleč največ pa je Jaguarjev in Porshejev – prvih okrog 4000, drugih pa več kot 5000, piše portal Slobodna Dalmacija.

"Namesto, da odpuščate delavce oziroma jim nižate plače, se lahko lastniki luksuznih vozil v tej krizi odrečete vsaj delu svojega razkošnega voznega parka. Vsak vaš avto stane najmanj 200 tisoč evrov," je kapitalistom dejal Borisov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija