PRVI DAN 'IZOLACIJE' OBALNIH MEST: Koliko kršitev so ugotovili policisti?

Koper

Policisti danes so danes poostreno nadzirali upoštevanje strožjih ukrepov v obalno-kraški regiji. Ponovno je prepovedano zbiranje ljudi, razen za 12 izjem je prepovedan tudi vstop in izstop iz regije. Zaenkrat kršitev ni bilo veliko, saj se ljudje držijo omejitev, ki so bile uvedene, je za STA dejala predstavnica koprske policijske uprave Anita Leskovec.

Obalna cesta 21. februarja na levi, na desni današnji nadozr v Luciji.

Policisti upoštevanje odlokov preverjajo na cestah in mestnih središčih. Nekaj kršitev so sicer odkrili, vendar malo, je pojasnila Leskovčeva.

Za prečkanje regijske meje je v veljavi že od prej znanih 12 izjem, ni pa med njimi več tiste, ki je dovoljevala prehod zaradi obiska trgovine. Izjema tudi ni prehajanje med stalnim in začasnim prebivališčem, je na petkovi vladni novinarski konferenci povedal minister za notranje zadeve Aleš Hojs.

Uveljavljanje teh izjem velja tudi za ožje družinske člane posameznika in člane skupnega gospodinjstva, kadar potujejo skupaj. V obalni-kraški statistični regiji je prepovedano tudi zbiranje ljudi.

Na smučiščih večjih kršitev niso ugotovili 

Policisti so sicer že v petek po celi Sloveniji poostreno nadzirali upoštevanje odlokov, ki so namenjeni zajezitvi epidemije covida-19. Na 2122 krajih so ugotovili 163 kršitev odloka, od tega so v 146 primerih izrekli opozorila, v 37 primerih pa izdali globo oz. uvedli prekrškovnih postopkov. Poostren nadzor ta konec tedna poteka tudi na smučiščih, kjer ga izvajajo zdravstveni inšpektorat, inšpektorat za infrastrukturo in policija. 

Policisti celjske policijske uprave so v petek z inšpektorji preverjali spoštovanje odlokov na smučiščih Golte in Rogla. Pri tem so večinoma obiskovalce le opozarjali na dosledno spoštovanje odlokov in predpisov. Na Golteh so policisti izrekli dve opozorili po zakonu o nalezljivih boleznih, medtem ko na Rogli ni bilo zaznanih kršitev. Policisti kranjske policijske uprave pa so nadzor opravljali ob vznožju smučišča Kranjska gora in Podkoren. V 25 primerih so kršiteljem izrekli opozorila. Ugotovljene kršitve so se nanašale na nošenje mask in predpisano razdaljo v vrstah

Ob tem so na generalni policijski upravi dodali, da so v petek na mejah izdali 1210 potrdil o napotitvi v karanteno, od tega 264 mladoletnim osebam.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija