PRVA ZMAGA NIKE PREVC NA JAPONSKEM: Le pol točke je za zmagovalnim odrom zaostala Nika Križnar (FOTO)

Svet

Smučarska skakalka Nika Prevc (235,2 točke) je v japonskem Zau osvojila že peto zmago v sezoni svetovnega pokala. Osemnajstletna Slovenka je na drugi postojanki japonske turneje z veliko prednostjo ugnala vse tekmice. Prevc je najbližjo zasledovalko, domačinko Yuki Ito, na srednji skakalnici ugnala za 12,1 točke.

"Veseli me, da sem po težavah v Sapporu in malo slabših skokih danes, sploh prvo serijo, oddelala zelo suvereno in dosegla še en odličen rezultat," je današnjo zmago za slovensko smučarsko zvezo ocenila Prevc.

Na zmagovalnem odru je končala še svetovna prvakinja Alexandria Loutitt iz Kanade, ki je na tretjem mestu zbrala 216,7 točke, zgolj pol točke pa je za stopničkami na četrtem mestu zaostala še ena slovenska skakalka, Nika Križnar (216,2).

Tretja Slovenka na današnji tekmi Katra Komar (190,9) je v finalu napredovala na 18. mesto.

"Japonska se mi vedno zdi zanimiva. Tu rada skačem, ker zelo cenim napor domačinov, ki pripravljajo skakalnico. Super je," je takoj po zmagi za Eurosport dejala Prevc, ki je z novo zmago le še povečala prednost v skupnem seštevku svetovnega pokala (673 točk).

Pred Japonko Ito na drugem mestu ima 89 točk naskoka. Med najboljšo deseterico je le še Nika Križnar (364), ki je napredovala na sedmo mesto.

"Prva tekma v Zau je končana. Sama nad sabo sem malo razočarana nad prvim skokom. Želja je bila majčkeno previsoka in potem so bile posledice vidne. Zato pa sem toliko več dodala v drugem skoku in na koncu sem lahko zelo zadovoljna s četrtim mestom," je dejala Križnar, ki je minuli vikend v Sapporu stala na zmagovalnem odru.

Ema Klinec (330), ki je predčasno zapustila japonsko turnejo in se zaradi zdravstvenih težav v spremstvu selektorja Zorana Zupančiča že vrnila v domovino, je zdrsnila na 11. Ali bo Klinec lahko nastopila prihodnji konec tedna na Ljubnem pred domačimi navijači, za zdaj še ni znano.

"Super začetek tekmovalnega vikenda v Zau z novo zmago Nike Prevc in s četrtim mestom Nike Križnar, ki je v prvi seriji žal naredila manjšo napako. Tudi Katra Komar ima novo uvrstitev med dvajseterico. Jutri gremo lahko z dvignjeno glavo naprej in upajmo, da bomo s takim tempom lahko nadaljevali konec tedna," pa je tekmo ocenil Anže Lavtižar, pomočnik selektorja.

Slovenija, ki tako v Zau nastopa le s trojico skakalk, je v pokalu narodov na drugem mestu; za vodilno Avstrijo zaostaja za 68 točk.

V Zau v soboto sledi še superekipna tekma parov. Na njej bosta slovenske barve zastopali Prevc in Križnar.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija