PRVA ZAKLJUČNA ŽOGICA SIXTA PRIMORSKE: Jim bo uspel neposredni preboj v elitno ligo?

Koper

Košarkarji Sixt Primorske si lahko že danes zagotovijo mesto v elitni ligi Aba za prihodnjo sezono. V finalu lige Aba 2, ki se igra na tri dobljene tekme, vodijo z 2:0, tretjo tekmo proti MZT pa bodo odigrali v Skopju ob 18. uri.

Koprčani so uvodni dve srečanji v dvorani Bonifika dobili z dvaindvajsetimi ter triindvajsetimi točkami prednosti, zato so upravičeno samozavestni in želijo že danes zaključiti finalno serijo.

Trener Sixt Primorske Jurica Golemac poudarja, da jih tekmec ne more presenetiti. "Z MZT smo v tej sezoni odigrali že štiri tekme, vse štiri smo tudi dobili, tako da med nami ni nobenih skrivnosti. Na zadnji tekmi v Kopru so poskusili z različnimi obrambnimi prijemi, zamenjali so pet ali šest postavitev, vendar smo jih vsakič nadigrali. Verjamem v svoje fante, ki so dovolj izkušeni, da bodo v svoj prid izkoristili tudi glasno publiko, ki je verjetno zadnji adut Makedoncev v tem finalu."

Za Sixt Primorsko bi bila zmaga v finalu lige Aba 2 nadaljevanje odlične sezone, ki so jo začeli z osvojitvijo slovenskega superpokala septembra lani, nadaljevali s slavjem v pokalu Spar sredi februarja in ki jo želijo zaključiti še z naslovom v ligi Nova KBM.

V primeru današnje zmage MZT je četrta tekma na sporedu že v petek ob 20. uri, ob izenačenju na 2:2 pa bi o neposrednem potniku v ligo Aba odločala peta tekma, ki je predvidena za ponedeljek, 8. aprila, v Kopru. Poraženec finala za mesto med regionalno elito bo konec aprila igral še kvalifikacije z Zadrom, predzadnjo ekipo lige Aba 1.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija