PRVA V PIRAN PRIPLULA V PETEK: V letošnjem letu se obeta rekordno število

Piran

Piran postaja eno od pristanišč za velike turistične križarke. Tako bo pred Piranom v letošnjem letu sidralo rekordno število ladij – po napovedih tudi do 15, na svojih krovih pa bodo pripeljale okoli 6.000 potnikov. Gre za ladje višjega cenovnega razreda s potniki z večjo kupno močjo. Prva, s 600 potniki, je v Piran priplula že v petek.

Med svetovnimi ladjarji je vse več zanimanja za sidranje pred Piranom, ki ga je v zadnjih desetih letih obiskalo 130 potniških ladij prestižnih ladjarjev s približno 23.000 potniki na krovih. Letos jih pričakujejo 14 do 15 s skupno 6.000 potniki. Prva, Silver Moon, ladjarja Silverseas, ki velja za enega najbolj luksuznih svetovnih ladjarjev, je v Piran priplula že v petek, s seboj pa pripeljala približno 600 potnikov.

Kam se potniki lahko odpravijo po prihodu na kopno? Izbirajo lahko med ogledi znamenitosti po Sloveniji ali pa med dvajsetimi različnimi programi in doživetji v Slovenski Istri – od odkrivanja biserov Pirana do izletov po istrskem podeželju, pohodov, kolesarskih tur in kulinaričnih doživetij.

Velik potencial, ki ga ima ladijski potniški promet za destinacijo Portorož & Piran, prepoznava tudi v. d. direktorja Turističnega združenja Portorož Aleksander Valentin, ki poudarja, da so ladje, ki bodo sidrale pred Piranom, višjega cenovnega razreda.

"Našo destinacijo s potniškimi ladjami obiščejo gostje z večjo kupno močjo, kar predstavlja izjemno priložnost za malo gospodarstvo, predvsem za vodnike, gostince, ponudnike doživetij, agencije, galerije, trgovine z lokalnimi produkti in druge ponudnike," dodaja Valentin. Tako naj bi po analizah, ki so jih opravili v Mestni občini Koper, dnevna poraba gostov potniških ladij krepko presegala 100 evrov na osebo na dan

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija