PRVA OKUŽBA S KORONAVIRUSOM NA TEM OTOKU: Pozitiven je bil potnik, ki je bil pred prihodom testiran

Slovenija

Otoška država Palau, ki leži sredi Tihega oceana, je danes potrdila prvi primer okužbe z novim koronavirusom, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Oblasti so sporočile, da ne obstaja tveganje za prenos virusa. Otoški državi z 21.000 prebivalci se je zaradi hitrega zaprtja meja do zdaj uspelo koronavirusu povsem izogniti.

Fotografija je simbolična.

Ministrstvo za zdravje je sporočilo, da je bila pri potniku, ki je v Palau prispel v začetku tega meseca, okužba z virusom ugotovljena po tistem, ko je bil testiran pred prihodom na otok in dvakrat med dvotedensko karanteno. Vsi testi so bili negativni.

Naslednji testi pa so razkrili preteklo okužbo, vendar tveganja za prenos okužbe ni. Po oceni ministrstva za zdravje se je oseba z virusom okužila že januarja. Oseba je trenutno v izolaciji. Oblasti niso razkrile podrobnosti o pacientu ali državi, iz katere je pripotoval.

Palau je v začetku maja za kratek čas vzpostavil potovalni mehurček s Tajvanom, a so potovanja spet omejili, potem ko se je na Tajvanu število primerov okužbe z novim koronavirusom povečalo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija