PRVA LETOŠNJA REDNA IZVEDBA: Potekala bo deratizacija javnega kanalizacijskega omrežja v Izoli

Izola

V terminu od 28. februarja do 2. marca bo Komunala Izola v sodelovanju z zunanjim pooblaščenim izvajalcem izvajala deratizacijo javnega kanalizacijskega omrežja v občini Izola. Gre za prvo redno izvedbo deratizacije letos, do konca leta pa bosta izvedena predvidoma še dva sklopa deratizacije.

Nadzor nad glodalci se bo izvajal s postavljanjem vab v kanalizacijske jaške javne kanalizacije.

Z namenom posvetiti dodatno pozornost lokacijam, kjer je opažen pojav glodalcev, lahko občani Komunali Izola posredujejo informacije o lokacijah, kjer zaznavajo tovrstne težave. Obenem se občanom priporoča, da po potrebi tudi sami poskrbijo za deratizacijo v okolici svojih stanovanjskih objektov in preverijo oziroma odstranijo morebitne ostanke živil z zunanjih površin.

Upravniki večstanovanjskih zgradb, lastniki gostinskih lokalov, trgovin in ostalih gospodarskih objektov, ki so po zakonu dolžni opravljati redno deratizacijo, so vabljeni k sodelovanju tako, da tudi sami v tem terminu izpolnijo svoje obveznosti. Zatiranje škodljivcev (glodalcev) je zagotovo uspešnejše, če je sočasno opravljeno na čim širšem območju.

Ob tem ponovno pozivajo uporabnike, da ostankov hrane in olja ne odlivajo v straniščne školjke in kanalizacijske odtoke, temveč da upoštevajo sistem ločenega zbiranja odpadkov in jih dosledno odlagajo v za to namenjene zabojnike.

V primeru neugodnih vremenskih razmer se bo urnik izvedbe premestil na nov termin. Za informacije v zvezi z izvajanjem deratizacije se lahko zainteresirani obrnejo na Komunalo Izola tako, da pišejo na e-poštni naslov kanalizacija@komunala-izola.si ali pokličejo na telefonsko številko 05/66 34 950 oz. 05/66 34 935.

Deli novico: