PRVA BOYBENDOVSKA SKUPINA NA OBALI RAZPADLA, RODILA SE JE NOVA: Pri nastanku prve skladbe priskočil na pomoč Plestenjak (VIDEO)

Piran

Mlada fantovska skupina, ki jo sestavljajo 23-letni Luka Cvetičanin in 21-letni Patrik Mrak iz Portoroža ter 24-letni Matevž Derenda iz Brežic so po razpadu štiričlanske zasedbe 'Soulution', o kateri smo že pisali, osnovali trio. Zdaj pošiljajo na tržišče svojo novo skladbo 'Julija', ki je nastajala od februarja letos pa do prvih junijskih dni.

"Julija je zgodba mlade ljubezni, ki se bliža križpotju. Seveda je pa odvisno od interpretacije poslušalca, katero pot bo ta ljubezen ubrala. Poleg tega da nam je ime Julija všeč, ima tudi simboličen pomen ljubezni, tragične po Sheakspearu ali neuslišane po Prešernu. Sami bi radi verjeli, da ima zgodba srečen konec, vendar prepuščamo, da se vsak odloči zase," pravijo v skupini.

Junija so fantje prišli v stik z Janom Plestenjakom, ki je bil nad skladbo navdušen in jim je priskočil na pomoč pri izboljšavi besedila. Z združenimi močmi producenta Naceta Jordana je pesem dobila današnjo aranžmajsko obliko.

POGOVOR Z DIABETOLOGINJO JANO KOMEL IZ ZD KOPER: "Vitamin D dokazano zmanjša pojavnost akutnih okužb dihal"

Smo sredi drugega vala koronavirusa, njegove posledice bomo čutili še dolgo. Ali držijo trditve, da lahko okužbo preprečimo tako, da okrepimo svoj imunski sistem? Nas ta res ščiti pred koronavirusom? Ker je koronavirus (SARS CoV2) zelo nalezljiv virus, se z njim lahko okužimo kljub dobremu imunskemu sistemu.

Vokale so posneli v studiu York, nato so končni audio poslali v London na obdelavo in mastering, kjer mu je končno podobo dal Arthur Indrikovs, ki je sodeloval z mnogimi znanimi izvajalci, kot so Calvin Harris, One Direction, Jess Glynne, Nina Pušlar

Videospot je bil z režiserjem Matejem Simčičem v dveh dnevih v celoti posnet na slovenski obali, saj zgodba govori o poletni romanci.

Kako so se fantje spoznali?

Luka in Patrik se poznata še iz srednješolskih dni, oba sta obiskovala Gimnazijo Piran, prijateljstvo z Matevžem pa se je začelo med ustvarjanjem in nastopanjem v priljubljenem muzikalu Briljantina. Vsi trije so začeli s spoznavanjem in raziskovanjem glasbe v osnovni šoli, Luka je obiskoval glasbeno šolo za trobento in bobne, Matevž pa je prav tako uspešno zaključil glasbeno šolo za klavir. Patrik se je s kitaro začel spoznavati v šestem razredu in z njo še danes nastopa na odru.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija