PROTI KORONAVIRUSU Z GLASBO IN PETJEM: Številni slovenski glasbeniki so danes nastopili prek spleta (VIDEO)

Slovenija

Številni slovenski glasbeniki so se danes odzvali na poziv k spontanim glasbenim in pevskim nastopom na svojem domu danes ob 18. uri. Pobudo je podprl tudi Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, ki poudarja, da glasba človeka navda s pozitivnimi čustvi in upanjem.

Kot so poudarili v skladu, lahko glasba ob trenutkih, kot so ti v času epidemije koronavirusa, združuje in navdaja z upanjem. Kot poudarjajo pristojni, je združevanje na koncertih in ob drugih priložnostih odsvetovano, zato glasbeniki in sklad pozivajo k priložnostnemu glasbenemu ustvarjanju "na balkonu, ob oknu, na terasi ali na dvorišču".

Tovrstno ustvarjanje je po poročanju tujih medijev v zadnjih dneh mogoče opaziti v Italiji, kjer so v petek prebivalci zapeli italijansko himno, v soboto pa eno najbolj znanih italijanskih popevk Azzurro.

Današnjega muziciranja ob 18. uri se je prek spletnih omrežij udeležilo tudi mnogo primorskih glasbenikov, kantavtor Drago Mislej Mef se je denimo že prej v živo oglasil prek svojega FB profila.

Objavil/a Drago Mislej dne Nedelja, 15. marec 2020

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija