PROTI CETINSKEMU SPROŽENA PREISKAVA: Sumijo ga kaznivega dejanja

Istra

Puljsko državno tožilstvo je sprožilo preiskavo proti hrvaškemu pevcu Tonyju Cetinskemu, ki je novembra v Rovinju do smrti povozil 62-letnega domačina.

62-letnik je ležal na cesti, ko se je po ozki rovinjski ulici pripeljal Cetinski in ga povozil. Kaj je botrovalo smrti povoženega, se je dolgo ugibalo. Sedaj pa je državno tožilstvo v Pulju izdalo odločbo za začetek preiskave 49-letnega moškega, hrvaškega državljana, ki ga sumijo, da je s prometno nesrečo 3. novembra storil kaznivo dejanje. Tako so v sredo zapisali na spletni strani tožilstva, ki pa ne omenja imena znanega pevca: "Tožena stranka je vozila osebni avtomobil po ulici Pustom v Rovinju v nasprotju z Zakonom o prometni varnosti."

Ko je Cetinski prišel do ostrega in nepreglednega ovinka, "ni prilagodil hitrosti cestnim pogojem, da bi se lahko pravočasno ustavil pred oviro, zavedajoč se, da z vožnjo lahko ogrozi ostale udeležence v prometu." Pri tem je mogoče, da "osumljenec pri zavoju ni opazil 62-letnega pešca, ki je ležal na pločniku zaradi slabega zdravja, srčne bolezni, ter pod vplivom alkohola in drog". Avtomobil je zapeljal čez pešca, ki je na mestu umrl.

Odločba za začetek preiskave je napisana na podlagi dokazov, ki so jih dobili s pomočjo pogovorov z očividci, zasega predmetov, odvzema krvi in urina ter obdukcije preminulega.

Deli novico:

pancetko |  25 .02. 2018 ob  16: 29
če je bil cetinski čest v krvi, sem jaz mona
vojkol |  24 .02. 2018 ob  22: 42
Kakšne pa klobasate? Nismo vsi taki kot ste vi VSI. Če so fotografije posnetek tega dogodka je povsem jasno, da avtomobil ne bi smel voziti temveč lesti. In prav vseeno je, kdo in kakšen je obležal, bil je vendar ČLOVEK. Očitno je nekaterim bolj pomembno, kdo je vozil, kot, koga je povozil.
@Tati |  23 .02. 2018 ob  19: 04
Alkoholik je alkoholik. Moj ali tvoj sorodnik, nima veze. Ker se je zapil, ogroža varnost sebi in drugim. Sem mu jaz kriv, da se ga je nacukal in se zvrnil po cesti? Si mu kriv ti? Moral bi se iti zdravit, a alkoholiki tega ne storijo. Ni jim mar ne za svojo ne za tujo varnost. Najboljše, da zdaj z njim še sočustvujemo, res!
Če pa bi na cesti obležal človek zaradi slabosti, je to čisto druga pesem. A v članku lepo piše, da je bil človek sicer šibkega zdravja tudi pod vplivom alkohola in drog! Sori, še bolj bi moral pazit nase, ne pa da se ga je nadeval! Če je uničil življenje sebi, je to še najmanj pomembno. Huje je, da je življenje uničil tudi svoji družini, povzročitelju nesreče in družini povzročitelja.
Tati |  23 .02. 2018 ob  19: 00
-1
Kaj pa če bi bil to ti ko bi vozil avto
Tati |  23 .02. 2018 ob  17: 04
Voznik, kaj pa, ce bil bil ta "alkoholik" tvoj sorodnik, ali bi bil enakega mnenja ?
voznik |  23 .02. 2018 ob  16: 12
O Bog! Človek leži NA CESTI (!!!) in to na težko preglednem ovinku! In je pod vplivom drog in alkohola (zato se je tudi zvrnil tja)... In zdaj bo nastradal voznik, ki je vozil nekoliko prehitro... MI VSI vozimo marsikdaj prehitro, ni nujno dosti prehitro, lahko le malo, ker nam na misel na pade, da bi na cesti ležal človek... (ki je pod vplivom droge in alkohola). Saj ne vozimo tako ogromno prehitro, le malo, kar se zgodi mimogrede.... Mi vsi. In zdaj bo nastradal eden od nas, zaradi nekega drogeraša in alkoholika. Ni prav!!!