PROTESTNO ZAPRTA POT NA BERNARDINU: Vzrok - domnevno neporavnani računi

Piran

Na ograjenem območju gradbišča Hotela Histrion na Bernardinu je eden od podizvajalcev zaprl dostopno pot, podjetje Riko kot izvajalec del pa že ureja situacijo, so pojasnili v Savi Turizem. Do svojevrstnega protesta naj bi prišlo zaradi domnevno neporavnanih računov, pri čemer so v Savi Turizem Riku poravnali vse finančne obveznosti.

Eden od podizvajalcev pri prenovi Hotela Histrion je zaprl dostopno pot na ograjenem območju gradbišča. Gre sicer za področje, ki je dostopno zgolj izvajalcem del. Podjetje Riko kot glavni izvajalec del pa je že v kontaktu s podizvajalci in urejajo situacijo, so povedali v Savi Turizmu.

Ob tem so v družbi poudarili, da so Riku kot glavnemu izvajalci del v okviru projekta prenove Hotela Histrion, vključno s prenovo kopališča in wellnessa, poravnali vse finančne obveznosti po pogodbi, račune za januar in februar 2020 pa so poravnali celo predčasno. Prav tako so od glavnega izvajalca pred plačilom zahtevali potrdilo, da tako sam kot podizvajalci nimajo zapadlih obveznosti.

DALEČ STRAN, NA POČITNICE: Daleč stran, kjer se začne življenje

Minevajo dnevi, tedni, meseci, ... Zimske plašče smo medtem zamenjali za kratke rokave, že en mesec se sprehajamo v natikačih. Na vrtu je iz sadik zrasla ogromna solata. Edini znani obraz zadnjega meseca je sosedov. Edina znana roka pa je cev hišnega sesalca. Želimo si skočiti v vodo in ležernih poletnih dni.

Do "nesporazuma" je sicer prišlo zaradi domnevno neporavnanih računov med dvema podizvajalcema, pri čemer si Riko prizadeva, da bi nastalo situacijo čim prej rešili, so še navedli.

Kot so danes poročale Primorske novice, je podizvajalec, družba Amonikaden iz Maribora, ki je pri prenovi hotela in bazena opravljal rušitvena in gradbena dela, v sredo s tovornjaki protestno blokiral dostopno pot. Podjetje naj bi sicer dobilo plačanih okoli 600.000 evrov za opravljeno delo.

Problem pa je nastal pri plačilu dodatnih del, ki bi jih moralo po mnenju delovodje Marjana Žumra delno plačati podjetje Diate, saj so delali kot njihov podizvajalec, delno pa sam Riko, saj se je njihov vodja gradbišča neposredno z Žumrom na gradbišču zmenil zanje. Odprtih postavk je po trditvah Žumra za 420.000 evrov. V Riku so za časnik sicer pojasnili, da gre za spor med podizvajalcema in da se v zgodbo ne čutijo vpletene.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija