PROTESTNO ODPRTJE TERASE LOKALA: "Radi bi živeli, radi bi bili svobodni, kot nam to tudi pripada" (FOTO, VIDEO)

Slovenija

V znak protesta proti protikoronskim ukrepom na področju gostinstva so v ponedeljek odprli teraso enega od gostinskih lokalov na Ptuju in gostom stregli pijačo. Ker so gostje nosili majice z napisom Državljanska nepokorščina, policisti obravnavajo dogodek kot neprijavljen protestni shod. Vsem 20 udeležencem bodo izdali plačilne naloge.

Pobudnik shoda Aleksander Rimele je prek družbenega omrežja Facebook sporočil, da želijo z gibanjem Državljanska nepokorščina izraziti nestrinjanje s sprejetimi ukrepi. "Radi bi živeli, radi bi bili svobodni, kot nam to tudi pripada," je povedal za TV Slovenija.

Kot so danes pojasnili na mariborski policijski upravi, se je na terasi in parkirišču pred enim od gostinskih lokalov na Ptuju v ponedeljek odvijal neprijavljen protestni shod, imenovan Državljanska nepokorščina.

Policisti so ugotovili, da je najemnica gostinskega lokala nedovoljeno odprla teraso, kjer je postregla goste in jim izdajala račune, medtem ko ima trenutno samo dovoljenje za izdajo pijače in hrane pred vhodom v lokal, kjer jo lahko kupci prevzamejo in odnesejo.

Na terasi gostinskega lokala so bili po navedbah policije udeleženci neprijavljenega javnega shoda, kar je bilo med drugim razvidno z majic z napisom Državljanska nepokorščina, ki so jih nosili.

Policisti so ugotovili identiteto 20 udeležencev. Vsem bodo izdali plačilne naloge zaradi kršenja zakona o nalezljivih boleznih, saj so se, kot pojasnjujejo na mariborski policijski upravi, nedovoljeno udeležili shoda, na katerem se je zadrževalo več kot deset oseb na javnem kraju, ob tem pa niso nosili mask oz. druge zaščite ustnega ali nosnega predela obraza.

Organizatorju bodo policisti izdali plačilni nalog zaradi kršitve določil zakona o javnih zbiranjih, ker je organiziral shod, ne da bi ga prijavil. Zoper najemnico gostinskega lokala pa bodo podali predlog inšpekciji za varno hrano, ker je na terasi gostinskega lokala prodajala pijačo udeležencem protestnega shoda, so še dodali.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Obala1 |  02 .03. 2021 ob  20: 10
Da ne bo pomote, policaji v času korone imajo place 60 % visje In se imajo Jajca kaznovat državljane ...no lahko jih je sram će bi vedeli kaj to je
Puter in marmelada |  02 .03. 2021 ob  19: 46
-1
In ker je bil protest samo ena osterija so inspektorji prisli na malo malco,kot se spodobi za cloveka v kravati.
Janez Dolinar je v svojem govoru omenil naj odprejo vse na enkrat