PROTESTNIKI V ITALIJI SPROŽILI MNOŽIČNO RAZBURJENJE: "To so bile podobe, za katere sem upala, da mi jih ne bo več treba videti" (VIDEO)

Svet

Politiki in judovske organizacije v Italiji so danes izrazili ogorčenje zaradi protestov proti omejitvenim ukrepom ta konec tedna, na katerih so bili nekateri oblečeni v zapornike nacističnih taboriščih. Protestniki so v rokah držali plakate, na katerih so zavračali diktaturo in vladno izsiljevanje, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Na sobotnem protestu proti ukrepom za omejitev novega koronavirusa v Novari na severozahodu Italije so bili nekateri protestniki oblečeni v črtaste uniforme, ki so jih nosili zaporniki koncentracijskih taborišč.

"To so bile podobe, za katere sem upala, da mi jih ne bo več treba videti," je dejala predsednica italijanskega združenja judovskih skupnosti Noemi Di Segni. V zapisu v časniku La Stampa je opozorila, da so bili kostumi neumni, ignorantski in nevarni.

Tudi italijanski minister za zdravje Roberto Speranza je sporočil, da so ga šokirale te podobe in da so protestniki vzpostavili vzporednice s koncentracijskimi taborišči. Podobno je bil kritičen župan Novare Alessandro Canelli.

V Italiji se že dlje vrstijo protesti proti omejitvenim ukrepom, protestnikom je sporna predvsem široka uporaba covidnega potrdila, saj da gre za napad na osebno svobodo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  02 .11. 2021 ob  12: 13
Politiki in policaji naj se oblecejo v nazi uniforme in bo slika popolna!
Ištrijan |  01 .11. 2021 ob  19: 37
Protestniki so jim pokazali ogledalo in politikantom ni bilo vsec kar je odsevalo! Vse bolj je zazeleno enoumje v tej nasi "demokraciji"