PROTESTNIKI ŠE VZTRAJAJO: Policija z vodnim topom, tokrat pred stavbo RTV Slovenija (VIDEO)

Slovenija

Nasprotniki pogojev PCT, ki so se danes znova zbrali na ljubljanskem Trgu republike, so shod nadaljevali po ljubljanskih ulicah, med drugim po Celovški proti ljubljanski obvoznici in jo za nekaj časa v delu zaprli. Nato so se vrnili v središče Ljubljane. Policisti so protest razpustili, uporabili so tudi vodni top, a mnogi na shodu še vztrajajo.

Kot so navedli na policiji, je shod razpuščen z namenom zagotavljanja varnosti vsem osebam. Prav zato so uporabili tudi prisilna sredstva, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Vse protestnike so še pozvali, naj mirno zapustijo območje ljubljanske severne obvoznice ter upoštevajo navodila in ukaze policistov. Po poročanju portala 24ur so policisti poleg vodnega topa uporabili tudi solzivec

Posted by Petra Furar on Wednesday, September 29, 2021

Ko so policisti razgnali protestnike z ljubljanske obvoznice, so se ti vrnili po Celovški cesti proti centru mesta. Medtem so bili na shodu kritični tudi do poročanja medijev, ob tem pa so ob vklopih ovirali nekatere novinarske ekipe, med drugim ekipi Kanala A in POP TV, in proti njim metali različne predmete in pljuvali. Varnostnik, ki je spremljal omenjeni ekipi, je tudi lažje poškodovan. Med potjo do središča mesta pa se je skupina protestnikov ustavila še pred stavbo Radiotelevizije Slovenija, kamor je prišla tudi policija z vodnim topom.

Posted by Petra Furar on Wednesday, September 29, 2021

Oglasilo se je tudi že Društvo novinarjev Slovenije, kjer so pozvali ljudi, naj spoštujejo delo novinark in novinarjev na terenu ter jih ne ogrožajo, saj samo opravljajo svoje naloge. Hkrati so pozvali medijske hiše in policijo, naj zagotovijo varnost novinarskih ekip na terenu.

"Takšno nasilje nad novinarji na protestih, uperjenih proti ukrepom, postajajo že stalnica, kar nas izredno skrbi. Novinarji opravljajo le svoje delo, zato ne smejo biti tarča takšnega ali drugačnega nasilja," pa so zapisali v Združenju novinarjev in publicistov. Ker so napad na novinarski ekipi posnele tudi kamere, pričakujejo, da bo policija napadalca odkrila in ustrezno ukrepala.

Policija je sicer ponovno pozvala protestnike, naj se takoj mirno razidejo, ob tem pa upoštevajo ukaze policije. Policisti bodo namreč za zagotovitev varnosti in vzpostavitev javnega reda ravnali skladno s svojimi pooblastili, v primeru neupoštevanja ukazov pa bodo uporabili tudi prisilna sredstva, so sporočili.

Nasprotniki pogojev PCT (preboleli, cepljeni, testirani) so se danes zgodaj popoldne namreč znova zbrali pred parlamentarnim poslopjem. Tokrat so se spomnili tudi na umrlo 20-letnico, pri kateri sumijo, da je umrla zaradi zapleta po cepljenju. Zbrane je nagovoril tudi njen oče.

Katja????

Posted by Zlata Lešnik on Wednesday, September 29, 2021

Prisotni so tudi po tem dogodku zahtevali takojšnjo odpravo pogojev PCT in takojšen odstop vladajočih. Znova so bili kritični do vlade in aktualnega sklica državnega zbora, saj menijo, da jim oblast krati pravice in svoboščine.

24ur, kaj bomo tokrat rekli? ✊???? #uporLJUDSTVA

Posted by Resni.ca on Wednesday, September 29, 2021

Po programu na Trgu republike so protestniki shod nadaljevali po ljubljanskih ulicah. Najprej so se sprehodili do križišča med Gosposvetsko in Bleiweisovo cesto, nato pa po Celovški cesti nadaljevali čez Šiško proti ljubljanski severni obvoznici, ki je bila med Kosezami in Zadobrovo nekaj časa popolnoma zaprta. Protestniki so se nato vrnili v središče mesta in nekaj jih še vztraja na Trgu republike, medtem ko se je večina razšla.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  30 .09. 2021 ob  12: 57
@obala1, nimaš jajc da bi bil v Ljubljani ! In ne vem če je par tisoč razgrajačev ki blokira ceste, lomi izložbe ˝narod˝ ki bo zrušil vlado.
Ratman |  30 .09. 2021 ob  07: 56
@vseved Ves svet je oder in ljudje le igralci. Ne, to ni ena sama laž, ampak je mnogo povezanih laži.
Obala1 |  29 .09. 2021 ob  21: 44
@ vseved vedno z narodom In proti vladi tega Šipija In butastega Hojsa …to je za mene prava stran, za tebe pa ne vem …z veseljem bi bil v LJ
vseved |  29 .09. 2021 ob  21: 18
-3
@obala1, spet si bil na napačni strani.
Martin Kacur |  29 .09. 2021 ob  21: 08
Zadni čas za spremembe.
Prognostik |  29 .09. 2021 ob  20: 46
-4
Ha ha ha internet teles, teles brez možganov.
Obala1 |  29 .09. 2021 ob  20: 44
Policaji dragi, ko ste prejemali dodatke na plaćo smo mi bili tiho, ko so vaši sindikati dali ustavno pobudo za presojo odlika o obveznem čepljenju smo bili z vami ….zdaj na ta način vraćate ljudstvu? A ni to dvojna morala?
@ vseved ne trosit neumnosti, pocasi me ze iritiraš s tvojimi res neumni vprasanji
alfa |  29 .09. 2021 ob  20: 20
policaji ,kaj vas ni sram, namesto da bi držali z nami in mi z vami ko bi vi štrajkali nam tako vračate HVALA ....prihaja bumerang....tudi za vas...se ne zavedate da ste na isti ladji z razliko ,da vas po vrh vsega še hojs žali pred celo SLO da ste mevže...IN DOKAZALI STE ,DA IMA PRAV
vseved |  29 .09. 2021 ob  20: 17
-3
Zakaj je toliko ljudi na respiratorjih= Zakaj je toliko sprejetih v bolnišnice?Zakaj je toliko novo okuženih vsak dan? Zakaj toliko mrtvih? Je to ena sama laž?