PRORAČUN IZOLE ŠELE MARCA: Bojijo se ga v društvih, denarja je manj

Izola

Izolski župan Igor Kolenc je za marec napovedal proračunsko sejo, pred katero niso povsem brezskrbna nekatera izolska društva. Kot je napovedal Kolenc, je zaradi finančnih težav občine denarja manj, precej manj od dosedanjih 20 milijonov evrov.

Izolska občina je na začasnem financiranju lahko do konca marca. Do takrat smejo neposredni proračunski porabniki potrošiti le 3,88 milijona evrov. Ob koncu meseca mora občina podjetju Riba plačati odškodninski zahtevek v višini milijonov evrov. Zato so decembra sprejeli rebalans lanskega proračuna in predvideli dodatne zadolžitve.

Kot pišejo Primorske novice, se novega proračuna bojijo v Rdečem križu. Lani jim je občina namenila 88.000 evrov, od tega je šlo 35.000 evrov za plače. Med drugim podatek, da po njihovih prehrambenih paketih povprašuje že 900 Izolanov oziroma 430 družin. Za preteklo leto občina Rdečemu križu dolguje še nekaj tisoč evrov.

Neporavnave obveznosti ima izolska občina tudi do Centra za kulturo, šport in prireditve, ki bi moral 29 društvom mesečno nakazati 39.369 evrov. 

Deli novico: