POSLEDICE NESREČE NA PRIMORSKI AVTOCESTI ODSTRANJENE: Zaprt ostaja počasni pas (FOTO)

Kronika

Na primorski avtocesti so odstranili posledice prometne nesreče, zaradi katere je bila cesta zaprta med Vrhniko in Logatcem proti Kopru, ostaja zaprt počasni pas, poroča prometnoinformacijski center. Zaradi zastoja na primorski avtocesti na štajerski avtocesti med Blagovico in Lukovico proti Ljubljani izločajo tovorna vozila nad 7,5 tone.

Ostaja daljši zastoj, ki sega do Ljubljane, čas potovanja se podaljša vsaj za 1 uro.

Zaradi kršenja predpisov o prepovedi prehitevanja za težka tovorna vozila (po prehitevalnem pasu) je bil promet blokiran tudi za osebna vozila, ker niso mogla nadaljevati poti po prehitevalnem pasu.

V Ljubljani na Litijski cesti promet poteka izmenično enosmerno pri Novem naselju, pri priključku z obvoznico.

Na štajerski avtocesti bosta v noči na četrtek dve polurni popolni zapori zaradi postavitve portala. Ob 23. uri med Dramljami in Slovenskimi Konjicami proti Mariboru, ob polnoči pa na istem odseku proti Ljubljani.

Po poročanju Uprave za zaščito in reševanje je voznik tovornjaka s priklopnikom pred izvozom za Logatec izgubil nadzor nad vozilom, zapeljal v obcestni jarek in se prevrnil čez vozni ter odstavni pas. Iz vozila je iztekalo gorivo in hidravlično olje. Gasilci PGD Stara Vrhnika in Logatec so zavarovali kraj dogodka, prečrpali gorivo in hidravlično olje iz rezervoarjev, posuli iztekle tekočine z vpojnim sredstvom, izklopili akumulator na vozilu, počistili cestišče in nudili pomoč policiji in Darsu.

Na gorenjski avtocesti sta zaprta priključka Brezje in Lesce proti Karavankam, predvidoma do 30. maja. Voznike, ki so namenjeni proti Bledu, se opozarja. da se v zapori držijo desnega pasu in zapustijo avtocesto na priključku Radovljica.

Skozi predor Karavanke bo promet od srede od 8. ure do četrtka do 14.30, potekal izmenično enosmerno, s približno pol ure čakanja.

Cesta Železniki-Rudno-Kropa bo v Železnikih zaprta do 10. maja.

Cesta Križaj-Čatež bo do 12. maja zaprta med Krško vasjo in Čatežem.

Cesta Hrib-Trava-Podplanina bo pri Hribu zaprta do 31. maja.

Na cesti Grosuplje-Krka, pri Velikem Mlačevem bo popolna zapora od 10. maja do 30. junija. Obvoz bo urejen ob gradbišču.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija