PROMETNA NESREČA S POBEGOM NA PRIMORSKI AC: Vinjena voznica trčila v vozilo pred seboj

Kronika

Sinoči ob 22.40 so bili policisti Policijske uprave (PU) Koper obveščeni o prometni nesreči s pobegom na avtocesti pred Divačo. Voznik se je zaletel v vozilo pred seboj, zatem pa odpeljal s kraja. Policisti so izsledili 30-letno povzročiteljico, kateri je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.58 mg/l. Sledi ji enoten obdolžilni predlog za alkohol, hitrost in pobeg s kraja prometne nesreče.

Policisti PU Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 58 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 157 klicev. Obravnavali so 14 prometnih nesreč z materialno škodo in dve s hujšimi poškodbami, s področja kriminalitete so obravnavali en vlom in dve tatvini, zaradi kršitev javnega reda so bile tri intervencije.

V Izoli je nekdo vlomil v stanovanje in ukradel dve zlati ročni uri, nakit in gotovino. V Luciji pa je nekdo ponoči vlomil v poslovni prostor in ukradel nekaj gotovine.

BONUS VIDEO: Za starejše po Kopru brezplačno

Popoldan je v Seči z mopedom padel 39-letni domačin. Pri tem se je huje poškodoval (zlomljena lopatica). Izdan mu bo plačilni nalog zaradi neprilagojene hitrosti.

Ob 17.30 je na cesti od Črnega Kala proti Rižani padel motorist, 47-letni državljan Nizozemske. V levem ovinku je zaradi nepravilne strani vožnje trčil v robnik in padel. S kraja je bil odpeljan v izolsko bolnišnico, kjer so ugotovili, da je huje poškodovan (zlom podlakti). Izdana mu je bila globa zaradi nepravilne strani vožnje.

V Ilirski Bistrici so obravnavali 51-letno voznico osebnega avtomobila, ki ji je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,51 mg/l. Z rezultatom se ni strinjala, zato ji je bil odrejen preizkus z etilometrom, katerega je odklonila. Odrejen ji je bil hitri test na mamila in zdravila ter strokovni pregled v ZD Ilirska Bistrica, kar je prav tako odklonila. Odrejeno ji je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju PU Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 48 ilegalnih prehodov državne meje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija