PROMETNA NESREČA NA PRIMORSKI HITRI CESTI: Ob trku v avtovleko se je huje poškodoval (FOTO)

Kronika

Včeraj ob 18.19 uri je bila policija obveščena o prometni nesreči na odseku hitre ceste med Ajdovščino in Vipavo, v kateri sta bili udeleženi dve tovorni vozili, ena oseba je bila huje telesno poškodovana.

Novogoriški policisti so na kraju nezgode ugotovili, da je 28-letni voznik kombija, državljan Češke, vozil po omenjeni hitri cesti iz Ajdovščine proti Vipavi. Ko je pripeljal izven naselja Dolga Poljana, je pred seboj dohitel 34-letnega voznika avtovleke. Pri tem 28-letni češki voznik hitrosti in načina vožnje ni prilagodil preglednosti, vidljivosti in prometnim razmeram ter svojim vozniškim sposobnostim tako, da bi ves čas vožnje obvladoval vozilo.

Češki voznik ni pravočasno zmanjšal hitrosti in je s prednjim delom kombija trčil v zadnji del avtovleke. Po trčenju je češki voznik s svojim vozilom potiskal drugo tovorno vozilo več deset metrov, nato pa sta se vozili zaustavili na desnem prometnem pasu v smeri vožnje. 28-letni češki voznik je bil v prometni nezgodi huje telesno poškodovan (poškodba desne noge), drugi udeleženi voznik v prometni nesreči ni utrpel telesnih poškodb, na obeh vozilih pa je nastala materialna škoda, so sporočili z novogoriške policijske uprave.

Poleg policistov so na kraju posredovali tudi ajdovski gasilci in reševalci, ki so huje poškodovanemu češkemu vozniku nudili prvo pomoč in ga nato odpeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica bodo 28-letnemu Čehu zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa izrekli globo, prav tako bodo o vseh ugotovljenih dejstvih prometne nesreče s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija