PROJEKT 'NATTURA' IZBRAN NA NATEČAJU 'PROMO ISTRA': Najboljša podjetniška ideja v kategoriji varovanja okolja in ohranjanja narave

Koper

Ustanovitelji Nattura projekta so Lea Grlj (podjetnica), Gregor Jesenovec (inovator in podjetnik) in France Kočar (inovator), ki jim je skupna  strast do vode in vsega, kar je povezano z njo. Imajo vizijo in prizadevanja v smeri, da bi njihovo inovacijo pripeljali v vsak dom. Razvijajo in tržijo tehnologijo in izdelke za izboljšavo kakovosti vode. Njihova tehnologija in paradni izdelek, nastavek za tuš, sta 10. junija 2022 od Gospodarske zbornice Slovenije prejela nagrado za inovacijski izziv. 2. septembra 2022 so bili izbrani na natečaju PROMO ISTRA, katerega namen je doprinos k razvoju in nadgradnji najboljših projektov na območju LAS Istre.

"Hvaležni in počaščeni smo, da smo lahko s sodelovanjem z izkušenimi mentorji projekta PROMO ISTRA prišli do dodatnega uporabnega znanja in boljšega razumevanja delovanja spletnega mesta, ter k izboljšanju uporabniške izkušnje. Z manjšimi spremembami na spletni strani in ustrezno postavljenim marketinškim načrtom smo postali bolj uspešni in prišli do večje konverzije spletne trgovine. Slednje nam je omogočilo dodatno finančno varnost, da smo lahko več energije posvetili nadgradnji tehnologije. V razmeroma kratkem času smo le-to izboljšali za približno 30 odstotkov. Večjo učinkovitost dokazujemo z biološkim ALLIUM testom mednarodno priznanega laboratorija," z navdušenjem pravita Lea in Gregor, ki v Natturini zgodbi sodelujeta kot par v privatnem in poslovnem okolju.

Lea in Gregor sta člana organizacije EWSA (European Water Sommelier Association) v Sloveniji. Od leta 2021 sodelujeta pri projektu BWF (Bled Water Festival – neprofitna organizacija, ki spodbuja razvoj in prepoznavanje kakovostne pitne vode ter soustvarja nove svetovne trende). Blejski vodni festival je prepoznan kot vodilna platforma za vodne inovacije v Jugovzhodni Evropi. Raziskuje, kako pitna voda vpliva na ljudi, kako se vode lahko razlikujejo po namenu uporabe in kako voda ob zaužitju vpliva na naše telo. Prizadevajo si za dvig ozaveščenosti o pomenu in vrednosti kakovostne vode, ki je ključna za zdravje in dobro počutje prav vsake posameznice in vsakega poameznika..

S tem namenom se člani ekipe Nattura kot obiskovalci in organizatorji udeležujejo različnih predavanj, forumov in dogodkov. Kot ljubitelji narave proaktivno delujejo za ohranjanje čistosti vodnih virov in spodbujajo pitje vode iz pipe. Izjemno pomembno se jim zdi, da imajo v mislih prihodnje generacije in ohranitev našega skupnega doma, planeta Zemlje, v najboljšem mogočem stanju tudi zanje. To občutijo kot osebno odgovornost, zato želijo, da so produkti, ki jih trenutno tržijo, ekološko neoporečni in da njihova uporaba ne predstavlja dodatne obremenitve za okolje. Na ta način po najboljših močeh z zgledom prispevajo k spodbujanju uporabe trajnostnih izdelkov in h krožnemu gospodarstvu.

Lea Grlj in Gregor Jesenovec 

Tehnologija NATTURA zmanjša škodljivost strupov v vodi za več kot 80 odstotkov, za 90 odstotkov zmanjša obloge vodnega kamna, zavira rast patogenih – škodljivih bakterij, bolje hidrira telo in pripomore k hitrejši regeneraciji tkiv. Obenem vpliva na boljše zdravje vseh živih bitij ter varuje okolje, ker zmanjšuje potrebo po nakupu embalirane vode, po čistilih, sredstvih za nego las in kože. Zniža stroške porabe električne energije za ogrevanje vode in v industriji znižuje stroške vzdrževanja naprav, ki pri svojem delovanju uporabljajo vodo. Pri zalivanju z njihovo prestrukturirano vodo pride do boljše rasti poljščin, kar je izredna korist pri pridelavi hrane. V krajšem časovnem intervalu lahko pridelate 25 odstotkov več hrane. Pri zalivanju polj in vrtov je potrebna manjša količina vode za namakanje, saj se voda, ki je obdelana z Natturino tehnologijo bolje absorbira v rastline.

Natturini ekipi je izredno pomembno, da s prodajo njihovih izdelkov vračajo del sredstev v humanitarne namene. Sodelujejo s Palčico Pomagalčico in dobrodelnimi škratki pri zbiranju sredstev. Z nakupom nastavka za tuš Nattura in uporabo kode URBAN10 donirate 10 evrov in tako pomagate pri projektu za Urbana. Obenem pa pomagate tudi naravi.

Za več informacij o izdelkih in njihovi zgodbi obiščite spletno stran www.nattura.si.

Deli novico: