PROJEKT FESTINNO SE POTEGUJE ZA PRESTIŽNO EVROPSKO NAGRADO: Izbran kot eden od dveh, ki bosta zastopala Slovenijo

Slovenija

Slovenijo bosta na letošnjem izboru za evropsko nagrado za spodbujanje podjetništva zastopala dva projekta, in sicer čezmejna platforma podjetniških dejavnosti Festinno - festival inovativnosti ter projekt Slepota ni ovira za podjetništvo, so danes sporočili iz javne agencije Spirit.


Mitja Ruzzier, vodja projekta NUVOLAK2, v okviru katerega poteka FestINNO.

Na natečaj za evropsko nagrado za spodbujanje podjetništva, ki je namenjen spodbujanju podjetništva na lokalni, regionalni in nacionalni ravni, se je na nacionalni ravni prijavilo pet slovenskih projektov. "Vsi predstavljajo pomemben podjetniški doprinos za lokalno, regionalno in nekateri tudi nacionalno gospodarstvo. Dve prijavi po svoji vsebini, izvirnosti, vplivu, prenosljivosti v druga okolja in odmevnosti izstopata, zato se je Spirit Slovenija odločil, da ju predlaga za evropsko nagrado za spodbujanje podjetništva," so zapisali v agenciji.

Prvi izbrani projekt je Festinno - festival inovativnosti, ki ga izvaja Fakulteta za management (Univerza na Primorskem) s partnerji. Projekt je po navedbah Spirita prepoznaven kot regijska, čezmejna platforma za predstavitev, povezovanje in snovanje širših podjetniških dejavnosti, stičišče povezovanja akademske sfere, zainteresirane javnosti, gospodarstva in načrtovalcev politik podpore podjetništva, pa tudi mesto snovanja novih idej, ukrepov in projektov za preboj in ohranjanje konkurenčnosti regije.

Festinno

Drugi izbrani projekt je Slepota ni ovira za podjetništvo, Odgovorno in odprto podjetništvo, ki ga izvaja Primorski tehnološki park. Cilj programa je, da slepim in slabovidnim omogoči razvoj kompetenc podjetnosti ter jim s tem izboljša zaposlitvene možnosti ali podpre pri odločitvi za podjetniško kariero. Strokovna komisija Evropske komisije bo sedaj ocenila vse prispele prijave, najboljše pa bodo nagrajene z evropsko nagrado za spodbujanje podjetništva. Nagrade bodo podelili na prireditvi v okviru evropskega srečanja malih in srednje velikih podjetij, ki bo novembra v Berlinu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija