PROF. DR. MARA COTIČ ZNOVA IZVOLJENA ZA DEKANJO: Z delom pričeli tudi novi prodekani

Koper

S petkom, 19. marcem 2021, je prof. dr. Mara Cotič uradno pričela nov mandat kot dekanja Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem (UP PEF). S svojim delom so pričeli tudi novi prodekani, ki ji bodo v naslednjih štirih letih pomagali na področju študentskih zadev (izr. prof. dr. Silva Bratož), mednarodne dejavnosti in umetnosti (izr. prof. dr. Tomaž Grušovnik), sodelovanja z okoljem in prenosa znanja (prof. dr. Mitja Krajnčan), znanstvenega raziskovanja in doktorskega študija (izr. prof. dr. Tina Štemberger) ter študijskih zadev (prof. dr. Amalija Žakelj in doc. dr. Marina Volk).

prof. dr. Mara Cotič

Kot je ob nastopu mandata povedala dekanja UP PEF, prof. dr. Mara Cotič, se bo v naslednjih štirih letih, skladno s svojim programom dela za mandatno obdobje 2021–2025, osredotočila predvsem na realizacijo dolgoletnih prizadevanj za zagotovitev celostne prostorske rešitve za delovanje fakultete, kot tudi na premišljeno razširitev študijskih programov glede na potrebe slovenskega vzgojno-izobraževalnega prostora oziroma, kot je strnila: "Strateška vsebinska razširitev študijskih programov bo skupaj z nadaljnjim razvojem znanstveno-raziskovalnega dela in tržne dejavnosti fakultete nudila stabilno in neodvisno poslovanje UP Pedagoške fakultete tudi v prihodnje. Pomemben del uresničevanja teh ciljev nujno zajema tudi skrb za oblikovanje in ohranjanje kvalitetne fakultetne skupnosti, ki temelji na sodelovanju vseh temeljnih deležnikov študentov, visokošolskih učiteljev in sodelavcev, raziskovalcev ter strokovnih delavcev."

Prof. dr. Mara Cotič je na fakulteti zaposlena od leta 2003 kot profesorica za področje didaktike matematike. V letu 2008 je bila prodekanja za znanstveno-raziskovalno in mednarodno dejavnost, od leta 2009 pa dekanja fakultete.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija