PRODAJA IZOLSKIH NEPREMIČNIN: Občina iztržila dobrih 600.000 evrov

Izola

Občina Izola je na današnji javni dražbi uspela prodati pet od šestih nepremičnin, ki jih je tokrat ponudila. Za večino nepremičnin je bilo vplačanih več varščin, tako da so se nekatere prodale tudi po precej višji ceni od izklicne. Za vseh pet nepremičnin je občina skupaj iztržila 611.000 evrov.

Na današnji dražbi so prodali dve stanovanjski hiši v Izoli, stavbni zemljišči na Šaredu ter zemljišče ob nekdanjem samskem domu družbe Stavbenik, ki je namenjeno ureditvi parkirišča. Prav zadnjo nepremičnino je kot edini dražitelj po izklicni ceni 106.000 evrov kupil izolski Investmond, ki se sicer ukvarja s prodajo nepremičnin.

Izolska občina je že konec maja na javni dražbi uspela prodati šest stanovanj, zanje pa je tedaj iztržila 677.000 evrov. Na občini so takrat tudi napovedali, da bodo izkupiček dražbe namenili za obnovo drugih stanovanj ali za novogradnjo, pri čemer je ena od prioritet občinskega vodstva zagotavljanje novih prostorov za mlade in mlade družine ter reševanje stanovanjske problematike na lokalnem in regionalnem nivoju.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Stric iz ozadja |  11 .07. 2019 ob  10: 16
Imam samo eno vprašanje: Koliko od teh kupcev je Slovencev?
Tiramola  |  10 .07. 2019 ob  19: 44
Oj. Pa Piranska občina, kdaj bo začela z zidavo stanovanj za družine? Že 13 let se ne zida................lp