PRODAJA DRUŽBE E3: V Elektro Primorska še brez odločitve

Slovenija

Nadzorni svet Elektra Primorske kljub napovedim v sredo ni odločil o prodaji hčerinske družbe E3. Zaradi obilice dela pred koncem leta namreč še vedno analizirajo ponudbe. Postopek prodaje nameravajo zaključiti do konca januarja. Do 29. novembra so sicer prejeli tri zavezujoče ponudbe, oddali so jih Petrol, Gen-I in Holding slovenskih elektrarn.

"Iščemo najboljšo varianto, vendar ne za vsako ceno, zato se nam ne mudi," je v izjavi povedal predsednik uprave Elektra Primorske Uroš Blažica in dodal, da je razlogov za prodajo več.

Družba E3 je po besedah Blažice dosegla optimalen položaj na trgu, zato brez nekega dodatnega kapitalskega vložka ne bo mogla dodatno rasti in se razvijati. Poleg tega jim evropska direktiva veleva ločitev maloprodajnega podjetja od družbe, ki se ukvarja z gospodarsko javno službo. S prodajo E3 pa bodo kot gospodarska javna služba dosegli pogoje za pridobitev koncesije.

Družba E3 dosega 11-odstotni tržni delež pri prodaji električne energije na slovenskem trgu; večji delež, to je 15 odstotkov, dosegajo pri prodaji gospodinjstvom. S tem se družba uvršča na četrto mesto med slovenskimi ponudniki električne energije.

Blažica je povedal še, da Elektro Primorska posluje dobro. Letos ni imela večjih težav z vremenom, zato je za investicije namenila 18 milijonov evrov.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija