PRIZNAL JE, DA JE PREPRODAJAL OROŽJE: Kaj čaka člane hudodelske združbe?

Kronika

Okrožno sodišče v Ljubljani je danes dosodilo pet let in devet mesecev zaporne kazni prvoobtoženemu v zadevi preprodaje orožja in streliva v hudodelski združbi Miloradu Draganiću, ki je očitke priznal. Sodišče mu je pripor zaradi begosumnosti in ponovitvene nevarnosti podaljšalo do pravnomočnosti sodbe, na spletu poroča časnik Dnevnik.

Sodišče je pri višini kazni upoštevala argumente Draganićevega odvetnika Bojana Celarja, da ima 50-letni Draganić, sicer državljan BiH, doma bolno partnerko in tri mladoletne otroke. V zaporu bo na polodprtem oddelku, da bo lažje v stiku z otroki, sodišče pa ga je prav tako oprostilo plačila stroškov postopkov. Mora pa vrniti 2200 evrov, kolikor je zaslužil s prodajo treh pištol.

Danes je krivdo v tej zadevi priznal tudi 60-letni Novica Dimić iz Ljubljane, ki mu je sodišče dosodilo dve leti zapora, kolikor je v primeru priznanja predlagalo tožilstvo.

Pred njima je vpletenost v kazniva dejanja priznalo že deset obtoženih. Milan Šimek je dobil leto in osem mesecev zaporne kazni, Jazen Švalj leto in dva meseca zaporne kazni, ki jo bo odslužil z družbenokoristnim delom, ostali pa pogojne kazni. Pet obtoženih je krivdo zanikalo, do četrtka bodo pred sodišče stopili še preostali obtoženi.

V tej zadevi je trgovanja z orožjem in strelivom skupno obtoženih 22 ljudi. Kot so poročali mediji, tožilstvo obtoženim očita, da so od septembra 2016 do junija lani v Sloveniji kot člani hudodelske združbe trgovali z orožjem in strelivom. Tega naj bi dobavljali z območja nekdanje Jugoslavije v Slovenijo, trgovali z njim v Sloveniji in ga prevažali tudi v tujino. Del naj bi ga bil namenjen združbam zahodnega Balkana, ki imajo svoje celice v več državah EU in se ukvarjajo s tihotapljenjem droge iz Južne Amerike v Evropo.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija