PRIŽIG SVEČK ZA 10-LETNO DEKLICO IN 31-LETNIKA: "Nista umrla zaradi reke in zmrzali, ampak zaradi nečloveške politike"

Slovenija

Na Prešernovem trgu v Ljubljani bodo nocoj prižigali svečke za 10-letno kurdsko deklico in 31-letnika iz Bangladeša, ki sta nedavno umrla na hrvaško-slovenski meji, so v Protestivalu napovedali na družbenem omrežju Facebook.

"Nista umrla zaradi reke in zmrzali, ampak zaradi nečloveške politike, ki ljudem najprej uniči prihodnost, potem pa postavlja rezilne žice, ograje in jim odreka pravico do azila, da jim ne bi uspelo najti poti v človeka vredno življenje," so zapisali.

Danes ob 20h na Prešernovem trgu prižigamo svečke za kurdsko deklico in 31-letnika iz Bangladeša, ki sta te dni umrla na...

Posted by Protestival on Monday, December 13, 2021

Svečke bodo prižigali za desetletno deklico, ki je minuli teden utonila med prečkanjem reke Dragonje. Deklica je padla z ramen svoje 47-letne matere, državljanke Turčije, ki je skupaj z otrokom poskušala prečkati reko in tako vstopiti v Slovenijo, pri tem je hčerka padla v vodo, tok pa jo je odnesel po strugi navzdol. Naslednji dan je hrvaška policija skupaj s potapljači Slovenske vojske pogrešano deklico našla mrtvo.

Prečkanje hrvaško-slovenske meje je bilo minuli teden usodno tudi za 31-letnega državljana Bangladeša, ki so ga našli mrtvega v dolini Dragonje. Kot kaže, je umrl zaradi podhladitve.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  14 .12. 2021 ob  15: 23
Pa se napisite o miljonih pisslamslkih vojakov ki vsak dan ilegalno preckajo mejo SUVERENE drzave.
kokodek |  14 .12. 2021 ob  08: 50
-2
"alfa", eni in drugi in mi vsi smo žrtve iste fašistične oblasti. Nedvomno je, da je za Katjino usodo kriva vlada. V neki normalni državi bi najmanj odstopil zdravstveni minister in cela nastavljena svetovalna strokovna skupina. V neki normalni državi bi tudi kazensko odgovarjali.
alfa |  14 .12. 2021 ob  08: 01
tudi naši otroci doživljajo politično smrt, denimo naša Katja in podobna družinska nasilja ,kot tista dve letna punčka itd...kdaj bomo pa njim JAVNO prižgali svečko?