PRISTOJNI MINISTRI NAŠLI REŠITEV: V zaporskem sistemu bo več zaposlenih

Slovenija

Pristojni ministri so danes potrdili rešitev za povišanje števila zaposlitev v zaporskem sistemu v okviru sprememb zakona o izvrševanju proračunov, ki bo omogočila povečanje kadrovskega načrta obeh uprav, so sporočili z ministrstva. Kot so navedli, so sredstva za nove zaposlitve v proračunu ministrstva za pravosodje za leto 2019 že zagotovljena.

Poleg tega trenutno že poteka 20 postopkov za zaposlitev tako pravosodnih policistov, kot tudi strokovnih sodelavcev v zaporskem sistemu. Z danes potrjeno rešitvijo se bo v sorazmerno kratkem času razrešila tudi najbolj pereča kadrovska problematika po posameznih zavodih za prestajanje kazni zapora, so poudarili v sporočilu za javnost.

Sestanka glede povečanja števila dovoljenih zaposlitev tako v upravi za izvrševanje kazenskih sankcij kot tudi v upravi za probacijo so se udeležili ministrica za pravosodje Andreja Katič ter ministra za finance in za javno upravo, Andrej Bertoncelj in Rudi Medved.

Ministri so v okviru razprave o rešitvi kadrovske problematike govorili tudi o možnosti prehajanja vojakov po 45. letu med pravosodne policiste, s čimer bi zagotovili tudi njihovo nadaljnjo zaposlitev.

Kot so še zapisali na ministrstvu, je Katičeva izrazila zadovoljstvo, da je bila potrjena rešitev za tako perečo problematiko, ki so jo na strokovni ravni usklajevali že dlje časa. Ministrstvo za pravosodje bo o poteku postopkov zaposlitev vlado redno obveščalo, so navedli.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  16 .01. 2019 ob  09: 35
Zanimivo, kako hitro se najde denar za nova delovna mesta v javni upravi !