PRISTANIŠKI DAN IN ISTRSKE IGRE: Pester dan v Kopru!

Koper

Koper bo danes gostil kar dve tradicionalni prireditvi. Na Pristaniški ulici se bodo v okviru prireditve Koper na dlani predstavili člani krajevnih skupnosti in turističnih društev, Luka Koper pa bo s pristaniškim dnem spet odprla vrata obiskovalcem.

Člani krajevnih skupnosti in turističnih društev Mestne občine Koper bodo s predstavitvijo na stojnicah znova obudili številne istrske običaje, širši javnosti predstavili svoje posebnosti in obudili stare istrske kuharske recepte. V sklopu prireditve Koper na dlani bodo potekale tudi tretje Istrske igre, na katerih se bodo člani krajevnih skupnosti in turističnih društev pomerili v vleki vrvi, igranju briškole, more, skakanju v vrečah in drugih istrskih družabnih aktivnostih, so zapisali v Turistični organizaciji Koper.

V okviru prireditve bo potekal tudi tretji Maraton slovenskih folklornih skupin, dogajanje pa bo popestril tudi prikaz ribiške dediščine v okviru razstave Živeti z morjem.

Prav tako danes svoja vrata odpira tudi koprsko pristanišče. Čeprav pristanišče vsako leto obišče več kot 15.000 organiziranih obiskovalcev in je postal ena od bolj obiskanih turističnih atrakcij na slovenski obali, je pristaniški dan edini dan v letu, ko si ga lahko ogledajo tudi individualni obiskovalci in družine, so zapisali v Luki Koper.

Dogodek vsako leto pritegne večje številu ljudi (lani že skoraj 5000), zato se je treba za letošnje oglede z avtobusi, ladjo, vlakcem in na kolesu obvezno prijaviti. Vsi ogledi so brezplačni, večina terminov pa že zasedenih. Letošnji pristaniški dan je sicer posvečen varovanju morja oz. problematiki plastike v morju.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kjessi |  18 .05. 2019 ob  13: 01
-1
Škoda, da vreme nagaja. Vse je dobro organizirano, le vremena se ne da pokoriti.