Prisrčen Indijec z Mosta na Soči

Posočje

Pred dnevi smo imeli na našem spletnem portalu objavljeno fotogalerijo z dogodka Pivomanija. Dogodek je potekal pretekli vikend pred MC Hišo mladih v Palah v Ajdovščini. Vse slike za fotogalerijo dogodka nam je priskrbel Sankalp Dhavale, Indijec priženjen v Slovenijo, natančneje na Most na Soči. Seveda smo ga morali povprašati, kako se je znašel v naši regiji in ker je Sankalp zelo komunikativen, nam je to z veseljem zaupal. Nastal je tale krajši intervju.

Kako si se pravzaprav znašel v Sloveniji?

Preden sem prišel v Slovenijo, sem živel v Veliki Britaniji, Dubaju, Indiji in na Tajskem. V Slovenijo prihajam redno od leta 2006, letos junija pa sem se v Slovenijo preselil za vedno. Z ženo, Slovenko, sva najprej živela v Dubaju, sedaj pa sva se preselila na Most na Soči.

Se pravi, da si videl že veliko sveta, tudi sicer rad potuješ?

Ja, rad veliko potujem in raziskujem nove kulture ter srečujem nove ljudi. Sicer sem kuhar in so mi potovanja še toliko bolj všeč, saj lahko spoznavam tudi nove kulinarične navade.

Kakšno se ti zdi življenje v Sloveniji?

Življenje v Sloveniji je dobro. Slovenija je zelo lepa in mirna država, z veliko dobrimi ljudmi in veliko zgodovine.

Kje vse si že bil po Sloveniji?

Pogledal sem si že veliko večino Slovenije, ker zares rad raziskujem to državo. Bil sem od Drežnice, do Maribora, na Obali in seveda tudi v Ljubljani.

Kako to, da si se ustavil tudi v Ajdovščini?

Z ženo sva Ajdovščino že nekajkrat obiskala samo za en večer. Prijatelja sva z Matejem in Anito s Pivovarne Pelicon. Drugače pa sem si tu že ogledal tovarno sokov, Fructal, bil pa sem tudi v eni izmed tukajšnjih diskotek.

V soboto je bila na Pivomaniji prisotna pretežno mladina. Kako vidiš slovensko mladež?

Mladi v Sloveniji so zelo prijazni in skoncentrirani na svoje cilje ter na svojo prihodnost. Vidim jih kot zelo kreativne in pripravljene na nove izzive.

Kakšen se ti je zdel ambient MC Hiše mladih, kjer je potekala Pivomanija?

Zelo sem navdušen nad arhitekturo in prostori mladinskega centra. Mislim, da je ta center odlična iniciativa, ki združuje lokalno in regionalno mladino. Zaposluje jo s konstruktivnimi in zabavnimi stvarmi.

S čim se sicer trenutno ukvarjaš? Omenil si, da ustvarjaš foto album o življenju v Sloveniji …

Po poklicu sem kuharski mojster in trenutno načrtujem, da bi odprl svojo restavracijo v Sloveniji. Dnevnik fotografij, ki ga ustvarjam, pa je bolj za konjiček, v njem bom zabeležil izkušnje s potovanj po Sloveniji.

Kaj boš rekel prijateljem, ko te bodo vprašali, kakšna je Slovenija?

O Sloveniji – tem neverjetnem koščku sveta – bom vsem lahko povedal le dobre stvari.

Deli novico: